Cai și câini, ținuți în frig și lăsați să moară de foame lângă București. Polițiștii din Ilfov au deschis un dosar penal femeii care îi deținea

13 feb. 2023
488 Afișari
Cai și câini, ținuți în frig și lăsați să moară de foame lângă București. Polițiștii din Ilfov au deschis un dosar penal femeii care îi deținea
Cai și câini, ținuți în frig și lăsați să moară de foame lângă București. Polițiștii din Ilfov au deschis un dosar penal femeii care îi deținea | Sursă foto: Facebook-Protectia Animalelor CJ Ilfov

O femeie care ținea în condiții necorespunzătoare zeci de animale (cai și de câini) este cercetată de către polițiștii din Ilfov pentru uciderea cu intenție a 8 dintre acestea.

În urma unor percheziții efectuate la adresa acesteia, polițiștii au descoperit 76 de necuvântătoare lăsate în frig și fără mâncare.

Zeci de cai și câini, lăsați să moară. Vinovatul: o femeie din Ilfov

Polițiștii din cadrul Biroului Protecția Animalelor Ilfov și ai Stațiunii Snagov au efectuat percheziții la o adresă din satul Nuci, comuna Gruiu, județul Ilfov.

Femeia la adresa căreia au fost efectuate perchezițiile avea în grijă 84 de animale. Dintre acestea, 8 cabaline erau decedate, iar alte 76 de animale erau în viață dar ținute în condiții necorespunzătoare, transmite News.ro.

Printre animalele de au fost găsite în viață se numără:

  • 35 de cai,
  • 2 ponei,
  • 2 măgari,
  • 37 de câini.

Deoarece animalele erau puse în pericol polițiștii Biroului Protecția Animalelor au emis ordine de plasare a acestora.

Facem precizarea că la fața locului au fost prezenți și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Ilfov, ai Consiliului Județean Ilfov, medici veterinari din cadrul unei fundații de profil și reprezentanții unui adăpost pentru cai, transmit polițiștii.

Polițiștii au informat că încă de la începutul sezonului rece până în prezent, femeia nu le-a asigurat animalelor:

  • Condiții de bunăstare,
  • Apă,
  • Hrană,
  • Adăpost corespunzător sezonului rece.

Unul dintre caii aflați pe proprietatea privată a murit după ce au avut loc perchezițiile, nemaiputând fi salvat. Polițiștii au deschis un dosar penal în cauză, iar femeia este cercetată pentru comiterea infracțiunii de ucidere cu intenție a animalelor.

Animalele au fost preluate

Miercuri noapte caii au fost preluați de către polițiști în baza ordinului de plasare, anunță Protecția Animalelor CJ Ilfov. Animalele au fost luate de pe proprietatea femeii cercetate și duse la:

Până la decizia judecătorului, ei sunt în grija noastră. Îi lăsăm liniștiți câteva zile, apoi ne ducem cu mere și morcovi să-i iubim. Prietenii de la ARCA ne vor ajuta să-i punem pe picioare din punct de vedere medical. Tot ce ne dorim este ca acești cai să fie bine, am făcut tot ce a fost omenește și instituțional posibil să-i salvăm, declară Protecția Animalelor CJ Ilfov.

Medicii veterinari au transmis că cei 8 cai ce au murit deoarece au fost lăsați în frig și zăpadă, fără apă și mâncare.

Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional!

Cookies