Vanghelie împarte cadouri de Ziua Copilului: dulciuri fără E-uri şi jucării de pluş de 10 euro

Vanghelie împarte cadouri de Ziua Copilului: dulciuri fără E-uri şi jucării de pluş de 10 euro

Potrivit contractelor de furnizare, publicate pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), dulciurile şi jucăriile de pluş trebuie să fie livrate la sediul Primăriei Sectorului 5 până pe 30 şi 31 mai 2011. Acestea urmează să fie împărţite celor 6.100 de copii de grădiniţă din Sectorul 5 pe data de 1 iunie 2011, de ziua internaţională a copilului.

Jucăriile de pluş pe care vrea să le cumpere edilul Sectorului 5 trebuie să cânte şi să reprezinte diverse animale. Acestea trebuie să funcţioneze pe baterii AA tip R6 şi să aibă greutatea de cel mult 300 de grame. Printre condiţiile impuse de Vanghelie în caietul de sarcini se află şi faptul că jucăriile de pluş „să nu fie foarte zgomotoase”, „să fie plăcut colorate, să stimuleze vizual şi/sau sonor copilul prin culori şi sunete atractive, vesele”, „personajele întruchipate de jucării să trezească interesul celor mici” şi „prin apăsare, jucăria va emite sunete caracteristice animalului pe care îl reprezintă sau va cânta o melodie adecvată vârstei căreia îi este destinată jucăria”.

Pe lângă pluşuri, preşcolarii vor primi în sacoşe şi mai multe tipuri de dulciuri printre care biscuiţi cu cremă, bomboane praline cu cremă, cremă de ciocolată, napolitane cu cremă de cacao, rulade, cereale pentru micul dejun şi jeleuri cu fructe. „Ofertantul va avea în vedere faptul că produsele sunt destinate consumului preşcolarilor cu vârsta cuprinsă între 3-6 ani. În acest sens ofertantul va formula propunerea tehnică astfel încât produsele ofertante să nu conţină un număr mare de aditivi alimentari periculoşi (E-uri precum E102, 104, 110, 122, 124, 129, etc), acizi alimentari, conservanţi, agenţi de creştere sau substanţe nerecomandate copiilor”, au solicitat în caietul de sarcini reprezentanţii Primăriei Sectorului 5.

Conform aceleiaşi surse, produsele alimentare trebuie să aibă termen de valabilitate de cel puţin o lună după data de 1 iunie 2011.

În acest an, Primăria Sectorului 5 a mai cheltuit aproximativ 100.000 de euro pe felicitări, calendare, agende şi sacoşe. La sfârşitul anului trecut, sute de persoane s-au înghesuit pe treptele Teatrului Mască din Bucureştii Noi pentru a ridica pachetele electorale distribuite de organizaţia PSD Bucureşti, condusă de Marian Vanghelie.