Cadouri de Crăciun de la designeri din București

26 oct. 2022
836 Afișari
Cadouri de Crăciun de la designeri din București
Oana Titică: Cadouri de Crăciun de la designeri din București

Mai țineți minte cum anul trecut, oarecum pe vremea asta, dacă ieșeai din casă fără mască venea un sectorist și te împușca sau ceva de genul ăsta, iar un sfert din București intra la mall cu certificatele de vaccinare ale verișorilor?

Acum par chiar mai calme acele trecute vremuri, în care doar ne porcăiam pe internet noi, vaccinații, cu nevaccinații, când sunam la Poliție că nu și-a dezinfectat vecinul preșul și când nu credeam că va trebui să vindem televizorul sau pe unul dintre copii ca să dăm drumul la centrală iarna asta ca să rămânem și cu bani de parizer.

Dar acum avem libertatea de plimbare, iar până la Crăciun mai sunt 60 de zile, ceea ce înseamnă că putem deja începe să ne facem shoppingul de cadouri prin oraș.

Aceasta este o listă cu favoritele mele, branduri pe care nu doar că le folosesc de mulți ani, ci le și fac cadou cu mare succes.

Ceramică – Decartis

În atelierul ei de lânga București, Irina Silivestru realizează piese din ceramică superbe, lucrate manual, inspirate din natură – atât funcționale, cât și decorative. Toate piesele Decartis sunt unicat, fiecare decor e creat din imaginația și sensibilitatea ei artistică, iar produsele sunt pe cât de delicate, pe atât de durabile. Iată:

Bijuterii – Miss Mary A Little

Miss Mary A Little este brandul Oanei Frigescu, care acum 7 ani a hotărât să facă o schimbare profesională (o știați sigur de la știrile Antena 1) și să se dedice designului unor bijuterii delicate, purtabile, pe cât de simple, pe atât de elegante. Seria de bijuterii Swarovski-on-string, atât inelele, cât și colierele, sunt creații din imaginația ei (patentate!) și care transformă chiar și un outfit cu tricou alb în ceva elegant. Sunt și extrem de rezistente, iar asta o spune cineva care face duș cu inelul Miss Mary de vreo doi ani, aproape zilnic (uit deseori să îl scot seara). Zilele astea găsiți bijuteriile la târgul de Halloween din București Mall Vitan, până la finalul lunii.

Artă și accesorii – Marie Nouvelle

Maria Tureanu este un artist plastic cu o sensibilitate aparte și un stil unic. Pe lângă picturile superbe de la Marie Nouvelle, disponibile și pe canvas, în atelierul din Băneasa Maria realizează și piese pret-a-porter, rochii de mătase, accesorii și uneori papetărie. Eșarfele de mătase și globurile de Crăciun recent lansate, pictate manual, sunt perfecte pentru cadouri, chiar și pentru persoanele cărora ‘nu știți niciodată ce să le luați’.

Murmur

Mare atenție soți și iubiți, zilele trecute s-a lansat noua colecție Murmur, semnată de Andreea Bădală, și chiar dacă soțiile voastre încă nu v-au trimis link clar cu produsul dorit, vă asigurăm noi cu probabilitate ridicată că vor un body roșu de Crăciun. Sau o rochie. Sau o rochie și un body. Găsiți showroom-ul pe strada Dr Burghelea 16, în sectorul 2.

 

Bijuterie contemporană – Moogu

Creatoarea Andreea Mogoșanu descrie brandul ei de bijuterii ca o ‘explorare și interpretare a realității’ –  eu cred că sunt pur și simplu cele mai frumoase bijuterii din dulapul personal și probabil, dacă ar veni apocalipsa, aș lua câinele într-o mână și colierele cu antilope de la Moogu în cealaltă mână și aș pleca liniștită. Showroom-ul Moogu este pe strada Brezoianu, deasupra Energiea, dar vă puteți clăti ochii pe site până atunci. Face și verighete superbe, pentru cei ce îi bate gândul.

Și de final

Iar ca recomandare pentru uz personal de Sărbători, dar nu numai, Rhein Extra Brut, spumantul meu favorit românesc (de la Cramele Rhein din Azuga, furnizor al Casei Regale, care tocmai au aniversat 130 de ani) o să vă facă petrecerile și diminețile de după Crăciun chiar mai frumoase.

Cookies