Cabina doamnei Bulandra a ajuns o cocina. Actorul Vlad Zamfirescu, nou manager, a recunoscut după jumătate de an: Am decis că adevărul trebuie spus și mai ales arătat

12 feb. 2021
191 Afișari
Cabina doamnei Bulandra a ajuns o cocina. Actorul Vlad Zamfirescu, nou manager, a recunoscut după jumătate de an: Am decis că adevărul trebuie spus și mai ales arătat

Lucia Sturdza-Bulandra, una dintre cele mai renumite actriță de teatru din România, ar plânge dacă ar vedea cum a ajuns cabina sa din teatrul care îi poartă recunoștința și numele. Noul manager spune că a cerut fonduri urgente de la PMB pentru renovare, iar Nicușor Dan pare să fi acceptat propunerile.

Actualul manager al Teatrului „Lucia Sturdza Bulandra”, actorul Vlad Zamfirescu, a postat pe Facebook o serie de imagini care prezintă cum arată acum cabina doamnei Bulandra, una dintre cele mai mari actrițe din România. Conducerea instituției spune că Nicușor Dan a fost deschis la rezolvarea problemei.

Mesajul transmis de Vlad Zamfirescu

„Cabina doamnei Bulandra
Anul 2021
Am decis că adevărul trebuie spus și mai ales arătat . Așa arată cabinele Teatrului Bulandra sala “Toma Caragiu” în prezent . Singurul teatru din București care face parte din Uniunea Teatrelor Europene a fost lăsat să ajungă în starea asta.

Nu are sens să comentez aici de ce și cum s-a ajuns într-o asemenea situație. Cert este că așa stau lucrurile, în prezent. Și de parcă nu ar fi fost suficient, magazia de decoruri stă să cadă, iar arhivă este într-o stare de degradare aproape totală.

Dacă v-aș pune poze și de acolo ar fi deja prea mult. Ar trebui să pun înainte și avertismentul : “ Aceste imagini va pot afecta emoțional “ . Această catastrofă trenează de zeci de ani. Dar dacă o vom mai tolera înseamnă că facem “umbră degeaba”.

La întâlnirea cu consilierii primăriei am fost întrebat de ce am bugetat o suma mai mare la capitolul 20.02 ( reparații curente ) și 20.05 ( obiecte de inventar ). Iată de ce am cerut urgent alocarea acestei sume.

În cadrul întâlnirii cu Primarul General, acesta s-a arătat real interesat de rezolvarea acestei probleme.
Ps. Dosarul cu pozele tuturor spațiilor a fost înmânat primăriei.
Să auzim de bine.”, a scris actorul Vlad Zamfirescu, actualul manager al Teatrului Bulandra pe Facebook la jumătate de an după ce a preluat această funcție.

Cum a ajuns Vlad Zamfirescu managerul Teatrului „Lucia Sturdza Bulandra”

Actorul Vlad Zamfirescu a fost ales noul manager al Teatrului „Lucia Sturdza Bulandra”, în august 2020, potrivit dispoziţiei semnate de fostul primarul general, Gabriela Firea.

„Pentru mine, oamenii din teatru, pe care-i preţuiesc enorm, reprezintă esenţa de suflet şi minte care ne înnobilează şi ne fac viaţa mai frumoasă în orice moment şi mai ales în situaţiile grele. Aşa cum am făcut până acum, voi fi în continuare alături de ei şi voi aloca domeniului cultural atenţia pe care o merită. Trebuie să înţelegem cu toţii că, fără cultură, o naţiune nu poate exista”, transmitea Firea într-un comunicat de presă.

Numirea lui Zamfirescu în poziția de manager vine ca urmare a unei scrisori deschise semnate de mai mulți actori ai Teatrului Bulandra, care au acuzat managementul defectuos al Catincăi Maria Nistor.

Actrița Catinca Maria Nistor a ajuns în septembrie, 2019 (la numai 31 de ani) director al Teatrului Bulandra. Din postura de director adjunct, aceasta a preluat funcția de manager, în regim de interimat, imediat după decesul directorului Ducu Darie. În consecință, primarul Gabriela Firea l-a numit director interimar pe actorul  Vlad Zamfirescu.

Cookies