Cabina de vopsit. Ce criterii ar trebui sa indeplineasca? (P)

28 sept. 2021
287 afișări
Cabina de vopsit. Ce criterii ar trebui sa indeplineasca? (P)
Cabina de vopsit. Ce criterii ar trebui sa indeplineasca? (P)

Cu toate ca multi tineri viseaza la un job sigur, intr-o mare corporatie, exista o parte dintre ei care au pasiuni aparte, care ii determina sa viseze la un loc de munca vazut ca fiind nu foarte pretentios. Acestia sunt tinerii care sunt foarte pasionati de masini, pentru care repararea sau vopsirea unui autovehicul nu reprezinta o corvoada, ci o metoda de a se bucura de pasiunea lor si de a-si pune la contributie imaginatia.

Prin urmare, acestia isi doresc sa aiba un garaj sau un service propriu, in care sa isi puna in aplicare abilitatile. O parte dintre ei reusesc sa isi indeplineasca acest vis, in care uneori ii coopteaza si pe altii la fel de pasionati ca ei, motiv pentru care exista locuri in care pot fi reparate sau chiar vopsite masinile. Pentru aceasta activitate, insa, este nevoi de echipamente speciale, cum ar fi o cabina de vopsit.

Ce este o cabina de vopsit?

Cabina de vopsit reprezinta un sistem inchis, in interiorul careia se aplica vopsea pulbere in camp electrostatic, dar se si recupereaza o parte din aceasta. Aceasta poate fi utilizata atat pentru vopsirea integrala a unei masini sau a unor componente, precum si sablarea sau tratarea suprafetelor.

Pentru ca rezultatele sa fie intotdeauna unele dintre cele mai bune, periodic ar trebui verificate si schimbate, daca este cazul, materialele filtrante, la fel ca in cazul masinilor. Acestea pot fi:

– materiale filtrante din fibra de sticla (paint-stop, dust-stop) – sunt materiale fara silicon, care au o rezistenta crescuta la acetona si la inflamabilitate;
– materiale filtrante din poliester – utilizate pentru aparate de climatizare, cabine electrice sau cabine de vopsit;
– materiale de filtrare buretoase – utilizate pentru cabine, diferite fluide sau aplicatii speciale;
– materiale filtrante din fibra de nuca de cocos – au o rezistenta mare, pana la 60 de grade Celsius, sunt regenerabile si sunt utilizate pentru a filtra aerul in diferite aplicatii.

Aspecte importante ale unei cabine de vopsit

Cabina de vopsit este extem de utila pentru un proces de vopsire in camp electrostatic eficient si curat, aceasta metoda de vopsire fiind, in prezent, una dintre cele mai solicitate si moderne solutii. La obinerea unor rezultate conform asteptarilor, materialele filtrante si alte astfel de materiale consumabile, cum este si cazul filtrului de vopsire, trebuie sa fie, de asemenea, de foarte buna calitate.

In plus, alegerea unei astfel de cabine de vopsit ar trebui sa se faca pe baza unor criterii foarte bine stabilite, cele mai importante dintre acestea fiind:

  • dimensiunea cabinei de vopsit;
  • materialul din care este construita – tabla decapata, galvanizata sau inoxidabila;
  • complexitatea suprafetelor care urmeaza sa fie vopsite.

In concluzie, aceste echipamente complexe de vopsire pot reprezenta un ideal pentru cei mai pasionati dintre tineri, in materie de echipamente necesare schimbarii aspectului unei masini. De aceea, daca acestia reusesc sa isi achizitioneze o astfel de cabina, ar trebui sa urmeze si un curs de baza pentru invatarea pasilor esentiali, necesari pentru o vopsire de calitate.

Cookies