ARHIVA B365

CAB: Voiculescu NU LĂSA GRIVCO,”copilul său”,în administrarea lui Pantiş dacă n-avea încredere

Fostul ministru a fost lăsat să administreze principala firmă din grupul Grivco, pe care omul de afaceri îl consideră „copilul său”, anunță realitatea.net.

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) analizează, în motivare deciziei din dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare, relaţia Pantiş-Voiculescu, inclusiv prin prisma declaraţiilor făcute de cei doi, şi nivelul de încredere dintre aceştia, în condiţiile în care omul de afaceri i-a lăsat fostului ministru administrarea SC Grivco SA.

„Chiar dacă inculpaţii Voiculescu şi mai ales Pantiş au declarat că nu au o relaţie deosebită, inculpatul Pantiş afirmand chiar că relaţia acestora a constat în relaţia profesională în cadrul Academiei de Ştiinţe Economice şi într-o misiune diplomatică comună în anul 1998, Curtea consideră că aceste afirmaţii nu pot fi reale în contextul situaţiei de fapt. Astfel, inculpatul Voiculescu a arătat că grupul Grivco a fost creat de către el şi îl consideră ca fiind ‘copilul său’. Inculpatul Pantiş a ocupat funcţia de director general al executiv al SC Grivco SA Bucureşti, principala societate din acest grup”

CITEȘTE ȘI: Motivarea CAB: Voiculescu a spălat bani după o metodă consacrată de gangsterul american Meyer Lansky

În acest context, Curtea consideră că „imposibil de crezut că inculpatul Voiculescu ar fi lăsat administrarea unei societăţi pentru care nutrea o asemenea afecţiune unei persoane pe care abia o cunoştea şi în care nu ar fi avut deplină încredere, indiferent de cât de bine pregătită profesional ar fi fost această persoană”, se mai arată în document.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button