Ca vântul și ca gândul pe Drumul Expres 12. Un șofer din București, prins de polițiști în timp de gonea cu peste 200 km/h. A doborât recordul de viteză pe acest tronson

23 oct. 2023
289 Afișari
Ca vântul și ca gândul pe Drumul Expres 12. Un șofer din București, prins de polițiști în timp de gonea cu peste 200 km/h. A doborât recordul de viteză pe acest tronson
Ca vântul și ca gândul pe Drumul Expres 12. Un șofer din București, prins de polițiști în timp de gonea cu peste 200 km/h. A doborât recordul de viteză pe acest tronson | Sursă foto: Unspash

Un șofer din București a fost prins de polițiști circulând cu peste 200 km/h pe Drumul Expres 12 (Craiova-Pitești). Pe acest segment de drum, limita legală de viteză este de 120 de km/h.

Un șofer din București, prins în timp de gonea cu peste 200 km/h

Incidentul a avut loc sâmbătă seară, în zona comunei Slătioara. Polițiștii Serviciului Rutier Olt au depistat în trafic un șofer din București care circula cu o viteză mult peste limita admisă.

Pe Drumul Expres 12 (DEx12), viteza maximă pe care șoferii o pot avea este de 120 de km/h.

Cu toate astea, șoferul respectiv circula cu o viteză de 248 km/h. Astfel că, bărbatul conducea cu cea mai mare viteză înregistrată vreodată pe acest segment de drum.

Conform Digi24.ro, purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Claudiu Șerban, a declarat:

Autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un bărbat, în vârstă de 34 de ani, din municipiul București. 

Șoferul a fost sancționat cu o amendă în valoare de 2.900 de lei. De asemenea, acesta a fost lăsat fără permis pentru o perioadă de 4 luni.

Razie pe străzile Capitalei, în weekend

În noapte de sâmbătă spre duminică, polițiștii din București au demarat o acțiune amplă de control pe străzile orașului. Mai mulți șoferi au fost prinși conducând după ce băuseră sau consumaseră substanțe psihoactive.

Oamenii legii au constatat 15 infracțiuni în rândul șoferilor. Mai precis, este vorba despre:

  • 8 cu privire la traficul de droguri și consumul ilicit de droguri,
  • 3 pentru conducere fără permis,
  • 2 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice,
  • 2 pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive.

În total, în urma controalelor au fost aplicate 307 amenzi în Capitală. Mare parte dintre ele au fost acordate pentru nerespectarea regimului legal de viteză (218). Pe lângă asta, au fost aplicate și:

  • 17 sancțiuni privind circulația pe drumurile publice,
  • 12 sancțiuni pentru sancționarea faptelor privind normele de conviețuire socială, a ordinii și a liniștii publice,
  • 60 sancțiuni pentru alte acte normative.

Valoare totală a amenzilor date în noapte de sâmbătă spre duminică este de 160.000 de lei.

Cookies