ȘTIRI

Câți dintre fumătorii consiliați la „Institutul Marius Nasta” s-au lăsat de fumat

„Dacă luăm în calcul doar fumătorii care s-au adresat programului cu intenţia de a renunţa complet la tutun şi de a urma tratamentul conform recomandărilor, adică 543 de persoane, atunci rata de succes la trei luni a fost de 69,3%, iar la şase luni, de 48%”, a spus dr. Ciobanu, coordonatorul Centrului de consiliere pentru renunţarea la fumat din Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” Bucureşti, conform Mediafax.

Potrivit dr. Ciobanu, motivul reluării fumatului este exclusiv de natură psihologică, ceea ce subliniază importanţa consilierii psihologice acordată de un psiholog cu pregătire în domeniul tabagismului.

Coordonatorul Centrului de consiliere, care a prezentat rezultatele programului „Stop Fumat” derulat anul trecut în Institutul „Marius Nasta”, a precizat că din totalul celor au cerut sprijin, 89,3% au primit tratament medicamentos.

Medicul Magdalena Ciobanu a mai spus că majoritatea celor care au reluat fumatul la şase luni de la intrarea în program au declarat că acest lucru s-a întâmplat într-o conjunctură socială, explicaţia-tip fiind „am fost la un club şi am fumat doar o ţigară, apoi am ajuns din nou la un pachet”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button