ȘTIRI

Câți copii au beneficiat de alocații de stat, în Sectorul 6, de la începutul anului

În aceeaşi perioadă, 2184 de mame sau tați din Sectorul 6 au solicitat indemnizaţia pentru creşterea copilului până la vârsta de un an sau doi ani (3 ani pentru copilul cu handicap), în timp ce 1128 de persoane au optat pentru stimulentul de inserţie, acordat în cazul în care părinţii se întorc la muncă înainte ca cel mic să împlinească vârsta de un an sau doi ani, în funcţie de opţiunea iniţială a părinţilor, exprimată la momentul solicitării indemnizaţiei de creştere copil.

Dosarele de acordare a acestor drepturi sunt instrumentate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, prin Serviciului Alocaţii şi Indemnizaţii, pentru cetăţenii cu domiciliul legal pe raza sectorului. În cadrul Serviciului Alocaţii şi Indemnizaţii se realizează primirea, înregistrarea şi transmiterea spre soluţionare către Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a cererilor pentru acordarea indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului, alocaţiei de stat pentru copil, a stimulentului pentru inserţie, precum şi a sprijinului pentru îngrijirea copilului cu dizabilităţi, cu vârsta cuprinsă între trei şi şapte ani. Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Bucureşti soluţionează cererile, prin decizie de aprobare sau respingere a acesteia, şi tot ea efectuează plăţile.

Pentru orice modificare adusă dosarului depus în vederea acordării alocaţiilor, indemnizaţiilor sau stimulentelor, cetăţenii cu domiciliul legal în capitală se vor adresa direct la Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Bucureşti din str. Ion Câmpineanu, nr.20,  Sector 1.

În dosarele depuse în vederea acordării drepturilor la indemnizaţie pentru creşterea copilului, respectiv stimulent de inserţie, trebuie inclusă în mod obligatoriu şi adeverinţa privind stagiul de cotizare a părintelui solicitant,  eliberată de Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti.

Mai multe informaţii legate de actele necesare pentru întocmirea dosarului pentru plata alocaţiilor, indemnizaţiilor şi stimulentelor găsiţi la www.asistentasociala6.ro. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button