ARHIVA B365

Câți bani au trimis în țară muncitorii români din străinătate, anul acesta

Remiterile emigrantilor catre tarile in curs de dezvoltare ar urma sa creasca anul acesta cu 6,3%, pana la 414 miliarde de dolari, si sunt prognozate sa depaseasca pragul de 500 de miliarde de dolari pana in 2016, potrivit unui raport publicat recent de Banca Mondiala (BM), citat de Hotnews.ro. In cazul Romaniei, sumele trimise acasa de muncitorii romani sunt estimate la 3,6 miliarde de dolari in 2013, tara noastra fiind una dintre cele mai mari beneficiare de remiteri din zona Europei de Est si Asia Centrala.

Raportul arata ca numai India si China impreuna vor reprezenta aproape o treime din totalul remiterilor catre tarile in curs de dezvoltare in acest an. Per total, volumul remiterilor catre tarile in curs de dezvoltare ar urma sa creasca puternic pe termen mediu, cu o rata medie de crestere anuala de 9%, atingand 540 de miliarde in 2016, potrivit previziunilor BM.

De asemenea, cifra globala a remiterilor, incluzand si tarile dezvoltate, sunt estimate sa atinga 550 de miliarde de dolari anul acesta si sa ajunga la un record de 707 miliarde pana in 2016, arata raportul Bancii Mondiale privind Migratia si Dezvoltarea.

In cazul zonei Europa de Est si Asia Centrala, care cuprinde si Romania, emiterile sunt estimate sa creasca cu 10,8% in acest an si sa atinga 42,6 miliarde de dolari. Remiterile sunt asteptate sa creasca cu 10,3% si in 2014, beneficiind de o recuperare economica in statele UE si o continua crestere economica in Rusia, destinatie pentru un mare numar de imigranti din Asia Centrala.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button