Câți bani a câștigat Simona Halep din tenis

de:
26 aug. 2013
0 afișări
Câți bani a câștigat Simona Halep din tenis

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 23 WTA, a câştigat, sâmbătă, turneul de la New Haven (SUA), obţinând al patrulea titlu din carieră, după ce s-a impus în finala cu sportiva cehă Petra Kvitova, numărul 9 WTA şi a treia favorită, scor 6-2, 6-2, scrie Mediafax.

Simona Halep a obţinut pentru prima dată un titlu din categoria Premier, după ce a triumfat în 2013 la Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch şi Budapesta. Până în prezent, ea a mai jucat trei finale, două la Fes (2010 şi 2011) şi una la Bruxelles (2012), toate pierdute. Uimitor este faptul că Simona a câştigat toate finalele disputate anul acesta.

Victoria de la New Haven i-a adus 114.000 de dolari, adică aproape tot atât cât i-au adus celelalte trei succese din acest an. În total, în 2013, ea a adunat 613.842 de dolari, ajungând la un total de 1.431.041 dolari, scrie Adevărul.

Viaţa Simonei în circuit nu a fost întotdeauna uşoară. Dacă acum banii pentru deplasări, antrenamente, pregătire specifică, nu mai sunt o problemă, în trecut tatăl ei, Stere Halep, care avea o mică fabrică de lactate în Constanţa, a fost nevoit să facă numeroase credite pentru a acoperi costurile de aproape 50.000 de euro pe an cerute de marea performanţă.

Simona nu a reuşit niciodată să treacă de turul trei al unui turneu de Grand Slam. De altfel, a ajuns o singură dată, în 2011, la Australian Open, în turul 3 al unui turneu de Grand Slam. Acum, la US Open, speră să depăşească acest prag.

În 2009, la doar 17 ani, Simona Halep a fost nevoită să facă o operație de micșorare a sânilor, care o împiedicau să ajungă la nivelul maxim de performanță. 

Capacitatea mea de a reactiona rapid era scazuta si sanii mei ma faceau sa ma simt inconfortabil”, a fost explicatia Simonei la vremea respectiva.

Tabloidul The Sun chiar si-a invitat cititorii sa semeneze o petitie prin care s-o roage pe Simona sa nu-si micoreze sanii.

Cookies