ARHIVA B365

Cățelușa mutilată Grivița, lăsată fără bot, va fi transportată mâine la noua ei locuință

Catelușa maidaneză Grivița, operată vineri de o echipă mixtă de medici ai VIER PFOTEN si ai clinicii Ortovet după ce a fost grav desfigurată, va fi transportată mâine, 10 octombrie, începând cu ora 10.00, la Adăpostul Speranța din Popești Leordeni. Însă, căţeluşa nu va sta mult timp în acest adăpost pentru că, potrivit Liviei Cimpoieru, press officer la Vier Pfoten România, organizaţia a fost contactată pe Facebook de mulţi străini impresionaţi de cazul căţeluşei, care vor să o adopte pe Griviţa.

In cele două zile de după operație, inflamația zonei afectate s-a redus semnificativ, iar Grivița deja poate să mănance și să bea apă singură. „Stă la soare, se plimbă prin curte și vine dând din coadă atunci când este chemată. Este impresionant”, spune Dr. Vet Anca Tomescu, coordonator al programului Animale fara stapan VIER PFOTEN.

Cațelușa urmează să ajungă peste câteva zile în Adăpostul Speranța, din București, unde o așteaptă deja căsuța ei nouă construită de VIER PFOTEN. Peste 2-3 săptămâni, medicii îi vor efectua o a doua operație, mult mai laborioasă, în cursul căreia vor încerca să-i elibereze căile respioratorii astfel încat animalul să respire pe nas, și nu pe gură, așa cum face acum.

VIER PFOTEN a depus deja un denunț la Poliția Capitalei pentru identificarea și prinderea autorului acestui oribil atac. Organizația face un nou apel către forțele de poliție din întreaga țară să intervină prompt în rezolvarea rapidă a acestor cazuri, pentru a descuraja valul de violențe împotriva câinilor străzii.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button