Bzzz-bzzzzz. Invazie de țânțari și căpușe în București. Primăria a uitat și că există insecte, și că trebuie să ia măsuri de combatere

19 mai 2021
2963 Afișari
Bzzz-bzzzzz. Invazie de țânțari și căpușe în București. Primăria a uitat și că există insecte, și că trebuie să ia măsuri de combatere

Avertisment pentru locuitorii Capitalei. În curând am putea avea parte de o invazie de țânțari și căpușe în București. Se pare că Primăria Capitalei a uitat și că există insecte, și că trebuie să ia măsuri de combatere și încă nu a realizat tratamentele specifice.

Bucureștenii s-ar putea trezi cu o invazie de țânțari și căpușe în Capitală odată cu venirea căldurii, mai ales că a și plouat. Suntem deja în a doua jumătate a lunii mai, dar încă nu a fost făcut niciun tratament în Capitală pentru combaterea lor. În mod normal, acțiunile de acest gen începeau spre finalul lunii martie.

Totul s-a prelungit nepermis de mult

Programul Unitar de Acțiune, care stabilește numărul de tratamente și locurile în care se aplică, urma să fie aprobat de Consiliul General din data de 26 aprilie. Totuși, ordinea de zi nu a fost aprobată atunci, astfel încât dezbaterea a fost amânată.

Când vor fi aplicate de fapt tratamentele

Tratamentele vor fi aplicate abia la finalul lunii, după hotărârea Consiliului General. Deși este în procedură de dizolvare, activitatea va fi prestată și anul acesta de Compania Municipală Eco Igienizare, căreia i-a fost delegat serviciul în 2019.

Bugetul pentru tratamentele de combatere a insectelor și șobolanilor pentru acest an este de circa 38 de milioane de lei.

Invazie de țânțari în București

În lipsa unor tratamente, dacă avem un sezon care este umed, cu ceva ploaie, viața în oraș va arăta foarte rău în ceea ce privește invazia de țânțari. Dacă va fi ceva mai secetos, iar în zonele lacurilor se vor aplica tratamente, lucrurile vor arăta ceva mai bine, a spus biologul Răzvan Popescu Mirceni.la Digi24.

Cu siguranță ne putem aștepta la o creștere a numărului de țânțari, atâta vreme cât nu există factorul repelent care să-i îndepărteze. Se vor aglomera și mai tare, pentru că au o resursă de hrană și fac parte din acele specii care se aglomerează pe lângă comunitățile umane

Iunie, lună cheie

Iunie și septembrie sunt lunile-cheie, când ne putem aștepta la două valuri mai importante de țânțari, în timp ce „sezonul căpușelor” este în mai-iunie și începutul lui iulie, când sunt foarte active și răspândite mai ales în parcuri.

În ceea ce privește căpușele, acestea sunt și mai rezistente la insecticide decât țânțarii. O soluție mult mai bună ar fi adoptarea unor păsări din neamul bibilicilor, care sunt singurele păsări ce consumă pe scară largă aceste nevertebrate care pot transmite boli periculoase.

Cookies