Byron, Iris, Negură Bunget, Alternosfera şi Trooper vor cânta la Stufstock

de:
11 aug. 2011
1 Afișari
Byron, Iris, Negură Bunget, Alternosfera şi Trooper vor cânta la Stufstock

Conform tradiţiei, Stufstock susţine şi în 2011 artiştii aflaţi la început de drum, prin proiectul Stufstock Newcomers.

Din cele 32 de trupe  înscrise, 12 s-au calificat pentru concurs Black Swan (Braşov), Chiroptera (Timişoara), Ender (Bucureşti), Manfellow (Bucureşti), Maya (Cluj-Napoca), Red Magnetic (Bucureşti), Sketch (Bucureşti), Skullp (Cluj-Napoca), Tagma (Sibiu), Vespera (Cluj-Napoca), Yelllow (Bucureşti) şi Zadar (Alba Iulia).

Recitalurile concursului Newcomers vor avea loc pe 25 şi 26 august, pe scena mică a festivalului.

Asemenea ediţiilor precedente, organizatorii îi iau în considerare pe câştigătorii primelor 3 locuri pentru deschiderea concertelor de la scena mare, de anul viitor.

Anul acesta, juriul este alcătuit din:

  • Alex Revenco – redactor de specialitate Jurnalul Naţional, unul dintre cei mai cunoscuţi (dacă nu cel mai…) ziarişti de profil din România – preşedintele juriului
  • Cristin Tomeci – Chief Technology Officer GBOB Worldwide (Global Battle of the Bands)
  • Răzvan Rădulescu alias Hefe – VJ şi DJ rock, membru al trupei Coma, unul dintre hiper-fervenţii promotori ai rock-ului, din România.
  • Rock FM – au jurizat 3 realizatori Rock FM; reprezentantul Rock FM la Vama Veche va fi Cristian Hrubaru – Director de Programe Rock FM, rocker de frunte.

După experimentul reuşit, de anul trecut, Stufstock-ul îşi păstrează caracterul de eveniment cultural complex, susţinând şi alte forme de artă: teatrul, filmul şi fotografia.

Spectacole de teatru, proiecţii de film şi expoziţii/workshop-uri de fotografie vor avea loc în diverse locaţii din Vama Veche, în perioada 21 – 28 august.

De asemenea, în perioada 22 – 24 august, pe scena mică, vor avea loc workshop-uri şi lecţii deschise, de muzică (chitară, bass, tobe, claviaturi, voce), susţinute de RockSchool din Bucureşti. Activităţile vor avea loc zilnic, pe întreaga durată a zilei, cu începere la ora 11:00, culminând seara, cu recitaluri susţinute de trupele RockSchool.

Istoric Stufstock

Primul festival STUFSTOCK a strâns pe plaja din Vama Veche, în anul 2003, peste 15.000 de vamaioţi şi, cu sprijinul mass media, a devenit unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de muzică rock din sud-estul Europei. STUFSTOCK 2 a câştigat amploare, astfel, la eveniment aveau să participe 30 de artişti şi formaţii de muzică rock, 150 de muzicieni la 100.000 de wati de sunet şi lumină. Un total de 18 ore de transmisie live şi 20.000 de oameni prezenţi.

STUFSTOCK 3 bate recordul înscris cu un an în urmă, trei zile de concert live, 41 de trupe participante, şapte trupe internaţionale şi 30.000 de oameni. La STUFSTOCK 4 au fost amenajate 3 scene, pe care au concertat peste 40 de trupe atât din România cât şi din ţările vecine, eveniment la care au participat peste 10.000 de oameni. STUFSTOCK 5 Greenfest a adus în Vama Veche 50 de trupe în patru zile de festival, la care au participat 20.000 de oameni şi 100 de voluntari. În 2008, la STUFSTOCK 6, au cântat 50 de trupe, pe două scene, în faţa a 8.000 de oameni. Printre trupele străine participante la ultimele ediţii se numără: dEUS, Apocalyptica, Cradle of Filth, Toy Dolls, The Dandy Warhols, Jean Luc Ponty, Defunkt, Kultur Shock, Air Traffic, Farfarello. La ediţia de anul trecut au fost peste 15.000 de oameni care au venit pentru rock-ul românesc, reprezentat, printre alţii, pe plaja din Vamă, de Zdob şi Zdub, ZOB., Urma, E.M.I.L., Luna Amară, Kumm, Implant pentru refuz, Trupa Veche.

www.stufstock.com

Cookies