O nouă metodă de furt: Buzunăritul electronic. Ce măsuri de protecție puteți lua

de:
06 apr. 2015
0 Afișari
O nouă metodă de furt: Buzunăritul electronic. Ce măsuri de protecție puteți lua

Victimele buzunăritului electronic pot fi cei care au în geantă sau în portofel un card cu ajutorul căruia pot să facă plăţi fără să atingă POS-ul. Cardul are încorporat un cip de identificare prin frecvenţă radio. Este slăbiciunea de care poate profita un hoţ.

„Poate fi construit un dispozitiv care să citească aceste unde radio. Cardurile fără fir transmit datele, dar criptat. În eventualitatea în care datele sunt decriptate, se pot folosi pentru a clona un card şi a face cumpărături online”, a declarat pentru Digi24, Liviu Arsene, specialist în securitate cibernetică: 

În acest moment, aproape toate băncile din România emit astfel de carduri cu ajutorul cărora se fac tranzacţii fără contact, iar ofiţerii de la crimă organizată instrumentează deja dosare de fraudă. În urmă cu două zile, doi bulgari au fost prinşi la Bucureşti în timp ce făceau tranzacţii cu clone. Paguba făcută de ei depăşeşte 10.000 de euro. Cea mai simplă metodă de protecţie ar fi ca buzunarele în care se ţin cardurile să fie căptuşite cu folie de aluminiu.

Cookies