Buzdugan şi Morar şi-au cerut scuze public: Suntem oameni, se întâmplă să greșim

de:
31 mai 2016
0 afișări
Buzdugan şi Morar şi-au cerut scuze public: Suntem oameni, se întâmplă să greșim

Scuzele noastre se îndreaptă către Republica Democratică Congo, în mod special către echipa națională de fotbal a acesteia și către toți cei cărora le-am produs fără rea credință un sentiment de mâhnire„, au explicat cei doi realizatori de la matinalul Radio ZU, într-o scrisoarea publicată pe pagina de Facebook a postului de radio.

Scrisoarea integrală:

Mihai Morar si Daniel Buzdugan: ” Gândirea condusă de ură nu face parte din conduita noastră personală și profesională”

Această scrisoare se adresează celor pe care i-am dezamăgit ca urmare a unui moment din emisiunea Morning ZU din 26 mai 2016.

Ne cerem scuze pentru unele asocieri nepotrivite făcute pe tema meciului de fotbal dintre România și R.D. Congo. Aceste asocieri au fost făcute fără intenția de a jigni vreun grup de persoane, indiferent de rasă sau naționalitate.

Suntem oameni, se întâmplă să greșim, dar ne asumăm și regretăm cuvintele alese. Așa cum am menționat și ieri, și astăzi, în direct la matinalul ZU, scuzele noastre se îndreaptă către Republica Democratică Congo, în mod special către echipa națională de fotbal a acesteia și către toți cei cărora le-am produs fără rea credință un sentiment de mâhnire.

Gândirea condusă de ură nu face parte din conduita noastră personală și profesională și nu se regăsește în valorile Radio ZU. Dovadă stau miile de ore de emisiuni radio în direct în care nu a existat un astfel de precedent.

Cunoaștem limitele libertății de exprimare și ne delimităm categoric de orice fel de discurs care incită la ură.

Cu respect pentru fiecare,
Daniel Buzdugan și Mihai Morar

 

Mihai Morar și Daniel Buzdugan au fost reclamați luni la CNA pentru ce au spus după meciul România – Congo. “Maimuțe”, “urangutani”, “macaci”, “primate” au fost termenii în care s-au exprimat cei doi realizatori de la Radio ZU despre cei din Congo, într-o serie de “glume”, în direct la radio.  

Domnii Mihai Morar si Daniel Buzdugan au folosit nenumarate remarci rasiste la adresa selectionatei Congoleze. Am facut o sesizare la CNA si apoi am decis sa vad daca au ascultat si altii emisiunea. S-au mai trimis cu siguranta si alte sesizari„, după cum a scris un cititor Paginademedia.ro.

„Glumele” au fost făcute în emisiunea Morning Zu din 26 mai. Ce au spus Buzdugan și Morar:

Noi îl avem pe Father Chitcken, ei îl au pe Father Monkey.
Cei din Congo au venit cu 8.000 de maimuțe, au fost susținuți de 8.000 de maimuțe. Zicem de maimuțe pentru că pregătim ceva cu maimuțe la Radio ZU.
Galeria lui Congo se cheamă Coadă de maimuță. La intrările în stadionul unde s-a ținut meciul cică era o coadă de maimuțe, n-ai văzut așa ceva.
Care e diferența între antrenorul nostru și cel din Congo: Tata Puiu crede în Dumnezeu, antrenoul lui Congo crede în Cimpanzeu.
Au jucat cu gorilienii, practic. Să faci 1-1 cu gorilienii nu-i de ici, de colo. Ăia au mușchi, se ascund prin copaci…
Mâna la piept toată lumea, pentru imnul statului Congo. Hai, toate maimuțele laba la blană! Cum la noi e mâna la piept, la ei e…

Dacă n-ar fi fost incidentul cu acest primate, noi nu am fi fost atât de deprimate.

Cookies