FIT CITY

Buton de panică și brățară de monitorizare pentru bătrânii bolnavi din București

Prin acest proiect-pilot, derulat prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, persoanele cu vârsta peste 60 de ani pot beneficia gratuit, non-stop, de servicii moderne în scopul evitării accidentelor/problemelor care pot surveni în propria locuință.

Prin protocolul încheiat, Fundația BERILIFE a donat, cu titlu gratuit, Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București, 100 de abonamente de tip”Argint”, de care vor beneficia persoane cu vârsta de peste 60 de ani, care nu au mai beneficiat de servicii sau prestații sociale, în scopul evitării accidentelor/problemelor care pot surveni în propria locuință.

Acest abonament tip „Argint” include montarea unui dispozitiv fix pe peretele beneficiarului, cu difuzor și microfon și a unui despozitiv mobil, de tip brățară – buton, care se va monta la mana beneficiarului. În cazul în care beneficiarul se confruntă cu o situație care îi poate pune viața în pericol, acesta trebuie doar să apese butonul și intră în legatură directă cu personalul Help Center Berilife, un dispecerat specializat în comunicare cu persoanele vârstnice.

Astfel, în funcție de situația semnalată, va fi trimisă o echipă de salvare la locuință beneficiarului. Tot prin intermediul acestor dispozitive pot fi monitorizați vizitatorii necunoscuți, care pot pune în pericol siguranța beneficiarului, iar în cazul unei posibile situații de efractie este trimisă imediat o echipă de pază.
Aceste echipamente de monitorizare la domiciliu sunt montate gratuit, cu contract de comodat la domiciliul beneficiarului, pe o perioada de 12 luni.

Standurile de promovare a proiectului vor fi amplasate în oficiile postale și vor fi prevăzute cu butoane de apăsare. Fiecare apăsare a butonului reprezintă 1 (un) leu, care va fi donat de către fundație DGASMB-ului, sub formă de abonamente Barilife. Ca și sistem de monitorizare, fundația, la fiecare sfârșit de lună, va contoriza apăsarile de buton, transformate în abonamente Barilife. Astfel, în primele 15 zile ale lunii următoare, DGASMB va primi de la fundație, numărul de abonamente aferent donațiilor.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button