Bustul președintelui slovac Alexander Dubcek va fi dezvelit în august la București

de:
09 iul. 2016
0 Afișari
Bustul președintelui slovac Alexander Dubcek va fi dezvelit în august la București

În perioada imediat următoare, reprezentanții PMB vor îndeplini formalitățile necesare pentru obținerea avizelor solicitate în acest caz. Sunt convinsă că, deși dispunem de o perioadă scurtă de timp, vom reuși să onorăm solicitarea Ambasadei Slovaciei‘, a afirmat Primarul general, Gabriela Firea.

Aceasta a adăugat că va verifica motivele pentru care reprezentanții PMB nu au dat curs până în prezent cererilor repetate de sprijin ale Ambasadei Slovaciei pentru realizarea acestui proiect. Ambasadorul Jan Gabor a mulțumit primarului general pentru deschiderea și disponibilitatea manifestate.

România a dovedit, de-a lungul timpului, că este un partener de încredere al Slovaciei, iar relațiile dintre cele două țări au fost întotdeauna de prietenie. Ceremonia din luna august va demonstra încă o dată legătura strânsă dintre cele două țări‘, a afirmat ambasadorul Republicii Slovace, subliniind că președintele Dubcek, de origine slovacă, a fost un simbol pentru o întreagă generație, atât în țara sa, cât și în Europa.

De altfel, și desemnarea consilierul prezidențial pe politica externă, Bogdan Aurescu, în calitate de consilier special onorific al președinției slovace a Consiliului UE pe probleme juridice și inter-instituționale, este o dovadă a excelentelor relații dintre România și Republica Slovacă, a declarat Gabriela Firea.

 

Cookies