ESENTIAL

Bustul Papei Ioan Paul al II-lea a fost inaugurat în Capitală. GALERIE FOTO

Bustul realizat în bronz este opera sculptorului sloven de origine bosniacă Mirsad Begić şi a fost pus la dispoziţie, gratuit, de Nunţiul Apostolic din România, iar soclul din marmură pe care a fost amplasat bustul a fost achiziţionat de Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic. Monumentul a fost amplasat la intersecţia străzii Schitu Măgureanu cu strada Pictor Constantin Stahi, foarte aproape de locul în care Papa Ioan Paul al II-lea a fost cazat în timpul şederii sale în România. Începând de luni, piaţeta în care a fost amplasat bustul va purta numele Papei Ioan Paul al Doilea.

Inaugurarea a avut loc în prezenţa primarului general Sorin Oprescu şi a Nunţiului Apostolic din România, Arhiepiscop Francisco Javier Lozano şi a IPS Ioan Robu, Mitropolit al Bisericii Catolice, Arhiepiscop de Bucureşti. De asemenea, la eveniment au participat şi Râzvan Theodorescu, Constantin Bălăceanu-Stolnici, dar şi Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Mark Gitenstein.

„A fost fără doar şi poate unul sau poate cel mai necesar bărbat al sfârşitului de veac XX. A fost omul care a scuturat Cortina de Fier, cortină care s-a prăbuşit şi prin eforturile sale. A fost persoana care a ştiut să dialogheze, să asculte, să povăţuiască, să înveţe, să ierte şi să ceară iertare”, a spus primarul general la dezvelirea bustului Papei Paul Ioan Paul al II-lea.

„Papa Paul Ioan al II-lea a fost cea mai mare autoritate morală a timpurilor noastre”, a spus şi Nunţiul Apostolic din România, Excelenţa Sa, Arhiepiscop Francisco Javier Lozano.

Evenimentul a avut loc în amintirea vizitei istorice pe care Ioan Paul al II-lea a efectuat-o în România în 7-9 mai 1999 şi cu ocazia ridicării la cinstea altarelor a fericitului Papă (1 mai 2011). Amplasarea bustului Papei Ioan Paul al II-lea în Bucureşti este o iniţiativă a Nunţiaturii Apostolice în România, în colaborare cu Primăria Generală a Capitalei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button