Bursele elevilor din Sectorul 1 vor scădea, pentru a nu fi discriminați copiii din restul țării!

16 dec. 2020
51 Afișari
Bursele elevilor din Sectorul 1 vor scădea, pentru a nu fi discriminați copiii din restul țării!

Scad bursele elevilor în Sectorul 1. În Sectorul 4, sunt de 11 lei! Situație complicată pe relația primăriilor de sector cu elevii, în chestiunea burselor de merit.

Bursele elevilor din Sectorul 1 vor scădea, pentru a nu fi discriminați copiii din restul țării!

Edilul Clotilde Armand a afirmat în fața consilierilor locali, că, anul viitor bursele elevilor din Sectorul 1 vor scădea.

Bursele elevilor trebuie să fie egale indiferent în ce sector al Capitalei ar locui aceștia, iar, în celelalte sectoare, bursele sunt de 100-150 lei pe lună. Mai mult, ar trebui evitată discriminarea elevilor din alte localități decât Bucureștiul, copii care poate au nevoi mai mari decât ale celor din Capitală, a explicat Armand.

Cât privește anul în curs, primărița din Banu Manta a subliniat că Primăria Sectorului 1 a făcut, deja, pentru achiziționarea tabletelor pentru elevi, un efort financiar care depășește valoarea burselor.

Tebuie menționat faptul că bursele elevilor din Sectorul 1 erau, până acum, în cuantum de 300 de lei pe lună, cele sociale, și de 600 de lei lunar, cele de merit.

Situația în Sectorul 4 este diferită, dar la fel de încâlcită

Elevii din Sectorul 4 al Capitalei vor primi bursele școlare pentru semestrul al II-lea din anul școlar 2019-2020.

Bursele vor fi acordate doar pentru săptămâna de școală în care școlarii au participat la cursuri în firmat fizic. Suma estimată de direcțiunea școlii este de 11 lei, conform unei informații obținute de Educație Privată.

Așadar, elevii nu vor primi bani de burse pentru perioada în care se face școală online, deși decizia de a sta acasă le-a fost impusă de autorități.

Pe lângă cuantumul mic al burselor, în sectorul 4 există și întârzieri foarte mari în livrarea lor.

Cookies