ARHIVA B365

Bursele asiatice, în ușoară revenire, după căderile dramatice din ultima perioadă

Indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a închis ședința în creștere cu 1,08% (197,61 puncte) până la valoarea de 18.574,44 puncte.

Totodată, la Hong Kong, Sydney și Seul, bursele erau și ele în creștere la fel ca și bursa de la Shanghai care la mijlocul ședinței înregistra o creștere de 1,55%.

Creșterile sunt, totuși, sensibile Majoritatea specialiștilor din domeniu sunt de părere că noile măsuri de relaxare a politicii monetare, deși sunt binevenite, vor fi insuficiente pentru a declanșa o relansare durabilă a activității economice, a investițiilor și a consumului, în lipsa unor măsuri suplimentare din partea guvernului de la Beijing cu privire la relansarea bugetară și reducerile fiscale, potrivit Agerpres.

Bursele asiatice au scăzut luni dimineață la niveluri record pentru ultimii trei ani, influențate de o nouă coborăre a bursei de la Shanghai. Au urmat pietele financiare din Europa și Statele Unite care au înregistrat șim ele o copborîâre dramatică. La Bursa de la Bucureşti, indicele BET a scăzut cu 4% luni dimineaţă, cu corecţii majore pe toţi indicii. De asemenea, Website-ul Bursei de Valori Bucureşti a devenit inaccesibil în jurul orei 14.50, motivul fiind traficul intens făcut de investitorii îngrijoraţi de scăderile dramatice din deschiderea şedinţei de tranzacţionare de azi.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button