Burduja s-a dus la plimbare electorală indignată pe una dintre cele mai rupte străzi din București. Mavrogheni e în centru, dar zici că-i la margine de sat uitat

11 mai 2024
531 afișări
Burduja s-a dus la plimbare electorală indignată pe una dintre cele mai rupte străzi din București. Mavrogheni e în centru, dar zici că-i la margine de sat uitat
Burduja s-a dus la plimbare electorală indignată pe una dintre cele mai rupte străzi din București. Mavrogheni e în centru, dar zici că-i la margine de sat uitat | Sursa foto: Agerpres

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, a declarat că în centrul Bucureștiului sunt străzi „mizerabile” și case „abandonate”, care încurajează infracționalitatea. Declarația a fost făcută într-o conferință de presă susținută sâmbătă, pe Strada Nicoale Mavrogheni din centrul Capitalei, o arteră neasfaltată și plină de gropi.

Sebastian Burduja s-a dus la plimbare electorală prin centrul Capitalei

Sebastian Burduja a susținut conferința de presă pe Strada Mavrogheni, arteră din București care este una dintre cele mai degradată. Și celelalte străzi din zonă sunt pline de gropi.

Strada Mavrogheni | Sursa foto: Agerpres
Strada Mavrogheni | Sursa foto: Agerpres

El a oferit și exemplul străzii Eforie, situată în apropierea Primăriei Capitalei, menționând că în zonă „e plin de mașini”, străzile sunt „mizerabile” și există clădiri „abandonate”, scrie Agerpres.

Sebastian Burduja a subliniat că, în cazurile în care spațiul public este „abandonat”, este încurajată infracționalitatea, inclusiv actele de violență sau traficul de droguri. Candidatul PNL la Primăria Capitalei a precizat că consumul de droguri s-a triplat la nivelul Capitalei, iar peste 80% din consumul de droguri din România are loc în București.

Existe case abandonate – focare pentru trafic și consum de droguri. Există mizerie. Există zero politică în vederea locurilor de parcare, mașini peste mașini, spații private care ar fi putut fi expropriate și să se facă o parcare subterană, așa cum se face într-un oraș modern. Aplicarea legii, proiecte de regenerare urbană… Zona este ofertantă, pentru că aproape oriunde ne uităm, vedem ceva ce ar trebui schimbat în acest oraș, că vorbim de asfalt, de rețele de utilități, de aspectul fațadelor clădirilor. Toate sunt mâzgălite cu graffiti, sunt vandalizate.

Burduja a mai spus că susține o reformă a Poliției Locale din București. Acesta a susținut că, în ultimii patru ani, Nicușor Dan nu ar fi intrat niciodată în sediul instituției, chiar dacă se află în subordinea sa directă.

Candidatul susține că centrul Bucureștiului reprezintă „cartea de vizită” a orașului, iar bogăția culturală și istorică a Capitalei trebuie puse în valoare, prin reabilitare și modernizare.

Orice oraș din lumea asta care ar avea un asemenea patrimoniu, ar face orice să îl pună în valoare, pentru că nu înseamnă doar o viață mai bună pentru oamenii care locuiesc aici, în zona zero a Bucureștiului, ci înseamnă și mai mulți turiști în București, mai multe companii, mai multe investiții, un altfel de aer în Capitala noastră.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies