ARHIVA B365

Bunuri de peste 1 milion de lei confiscate de Poliție după controale la tiruri

Acţiunea poliţiştilor bucureşteni a avut ca scop identificarea în trafic a mijloacelor cu care aceste produse alimentare sunt transportate, precum şi verificări directe la punctele de lucru ale societăţilor comerciale cu activitate de profil, despre care existau date şi informaţii că ar fi efectuat tranzacţii intracomunitare ilicite.

Au instituit filtre în cinci zone de acces în Municipiul Bucureşti, efectuându-se controale la tirurile care erau folosite la transportarea produselor achiziţionate intracomunitar, pentru a se stabili dacă documentele de transport sunt conforme cu realitatea, verificându-se, totodată, şi respectarea legislaţiei în domeniul transportului de mărfuri.

Poliţiştii bucureşteni au verificat şi trei centre comerciale din Capitală, precum şi tirurile din care se descărca marfă, urmărindu-se astfel existenţa unei legături comerciale directe între firmele înscrise pe documente şi beneficiarii finali, în scopul depistării unor eventuale modalităţi de sustragere de la plata T.V.A.-ului intracomunitar.

Cu ocazia acestei acţiuni, poliţiştii Capitalei au verificat peste 130 de autotrenuri care transportau mărfuri provenite din achiziţii intracomunitare din Bulgaria, Grecia, Germania, Olanda, Italia şi Spania, indisponibilizând totodată patru autotrenuri încărcate cu peste 88.000 de kg de carne de pui, un autotren încărcat cu 19.000 de kg de fructe (struguri şi pepeni), precum şi peste 10.000 de kg de produse congelate.

Valoarea totală a bunurilor indisponibilizate de poliţiştii bucureşteni, depăşeşte suma de 1.000.000 de lei. Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button