Bunul samaritean din București. Pe o bancă a găsit un portofel și nu s-a lăsat până nu a găsit proprietarul să i-l dea înapoi. Era al unui bărbat de 71 de ani

20 iul. 2022
306 Afișari
Bunul samaritean din București. Pe o bancă a găsit un portofel și nu s-a lăsat până nu a găsit proprietarul să i-l dea înapoi. Era al unui bărbat de 71 de ani

Printr-un simplu gest de generozitate, un bun samaritean i-a returnat bunurile unui bătrân din București care nici nu știa că le-a pierdut.

Bărbatul era în trecere prin Parcul Drumul Taberei când a observat pe o bancă un portofel. L-a luat și, fără să stea pe gânduri, l-a predat imediat polițiștilor locali aflați în zonă, în patrulare.

Portofelul conținea documente de identitate, mai multe carduri, o rețetă medicală și o mică sumă de bani.

Pe baza datelor din buletin, polițiștii au pornit imediat spre domiciliul proprietarului, un bărbat de 71 de ani din Sectorul 6.

Mare i-a fost acestuia surpriza să se trezească la ușă cu polițiștii, având în mâini portofelul lui. Abia ajunsese acasă, nici nu știa că nu-l mai are, pentru că totul s-a întâmplat în decurs de 20 de minute.

Bucureșteanul a mărturisit că stătuse pentru câteva momente pe respectiva bancă și nu a observat când portofelul i-a alunecat din buzunar. A plecat spre casă, pentru ca imediat să-i apară polițiștii la ușă.

„Cel mai mult mă bucur pentru acte și pentru rețetă. Trebuia să-mi iau medicamentele. Vă mulțumesc din suflet!”, le-a spus el polițiștilor, potrivit postării pe Facebook a Poliției Locale a S6.

În imagine: bărbatul de 71 de ani care și-a pierdut portofelul în parcul Drumul Taberei.

Ce faci dacă găsești pe stradă un portofel sau o sumă de bani?

Polițiștii recomandă ca în cazul în care sunt găsite bunuri pe stradă, cum ar fi o geantă, un telefon sau un portofel, acestea să fie predate la cea mai apropiată secție de poliție.

Ei îndeamnă și la prudența clasică în locurile aglomerate din piețe, magazine, mijloace de transport în comun.

Îți recomandăm și:

Cookies