Bunătate la cap de linie de tramvai, în Pantelimon. Un om bolnav și fără adăpost a cerut ajutorul unei bucureștence, femeia a dat vestea mai departe, iar oamenii s-au mobilizat

11 sept. 2023
3559 Afișari
Bunătate la cap de linie de tramvai, în Pantelimon. Un om bolnav și fără adăpost a cerut ajutorul unei bucureștence, femeia a dat vestea mai departe, iar oamenii s-au mobilizat
Bunătate la cap de linie de tramvai, în Pantelimon. Un om bolnav și fără adăpost a cerut ajutorul unei bucureștence, femeia a dat vestea mai departe, iar oamenii s-au mobilizat | Sursa foto: Sector 2-Informații și dezbateri

Un om al străzii i-a cerut unei bucureștence ajutorul, spunându-i că nu se simte bine și că și-ar dori să meargă la un adăpost. Bărbatul avea nevoie urgentă de îngrijiri medicale.

Femeia se grăbea spre muncă, așa că le-a solicitat ajutorul internauților

În timp ce se grăbea spre locul de muncă, o bucureșteancă a fost abordată, la capătul liniei 14, de un bărbat fără adăpost. Acesta a rugat-o să îi găsească un adăpost, măcar pentru o noapte, spunând că se simte foarte rău.

Omul fără adăpost a spus că suferă de ciroză:

Abia îl înțelegeam când vorbea. A spus că are ciroză. Probabil că are dureri. A slăbit foarte mult”, a scris femeia.

Inițial, bărbatul a încercat să caute un centru pentru persoane fără adăpost pe lângă Podul Dobroești, acolo unde auzise că ar fi, dar nu l-a găsit.

Femeia nu știa niciun centru care să cazeze persoane fără adăpost în Sectorul 2, așa că s-a gândit să posteze pe Facebook, unde le-a cerut ajutorul internauților.

Bucureșteanca i-a rugat pe cetățeni să îl ajute pe bărbat sau, cel puțin, să îi spună unde poate merge pentru a primi îngrijiri medicale:

Capătul lui 14 (Cosmos). Bărbatul fără casă mă roagă acum să îi găsesc adăpost de zi, plus noapte. Habar nu am și vă cer ajutorul. Unde ar putea să se ducă?
Mulțumesc.
Îmi zice că adăpostul de lânga podul Dobroești nu mai este.
Eu plec la serviciu. Daca poate cineva să îl ajute. Vrea sa meargă, zicând că nu mai poate așa, se simte foarte rău.

Omul fără adăpost
Omul fără adăpost. Sursa foto: Facebook/ Sector 2 – Informații și dezbateri

O internaută i-a recomandat femeii care l-a găsit pe om să sune ambulanța socială, care să vină în ajutorul bărbatului.

Mai mulți bucureșteni au cerut locația exactă a bărbatului, dar nu se știe dacă l-a ajutat cineva sau nu.

Unde în Sectorul 2 este centrul pentru persoane cu dizabilități

Potrivit Consiliului Local Sector 2 – Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, în sector există un centru care le oferă adăpost, pe timpul nopții, oamenilor care locuiesc pe stradă.

Acesta se află pe Str. Olari, nr. 15.

Programul de lucru al centrului

  • Luni – Joi: 8:30 – 16:00
  • Vineri: 8:30 – 13:30
  • Sâmbătă: Închis
  • Duminică: Închis

Serviciile oferite de centrul din Sectorul 2

  • primire şi găzduire în regim de urgenţă;
  • asistenţă medicală;
  • suport emotional şi după caz, consiliere psihologică şi juritică;
  • sprijin în vederea obţinerii actelor de identitate, a certificatelor de încadrare în grad de handicap, pentru întocmirea dosarului pentru a beneficia de masă la cantina socială, pentru întocmirea dosarului de ajutor social şi pentru întocmirea dosarului de pensie de asigurări sociale;
  • sprijin pentru integrare socio-profesională a persoanelor apte de muncă;
  • consiliere în vederea refacerii şi dezvoltării capacităţilor individuale, precum şi ale celor familiale necesare pentru a depăşi situaţiile de dificultate.

Te-ar putea interesa și:

Cookies