Bună, dar costă. În București o cafea e mai scumpă decât în Roma sau Madrid (Studiu)

12 iul. 2021
397 afișări
Bună, dar costă. În București o cafea e mai scumpă decât în Roma sau Madrid (Studiu)
sursa: pixabay.com

Bună, dar costă. Un studiu recent cu privire la prețul cafelelor la nivel mondial arată că Bucureștiul are, în restaurante și cafenele, unele dintre cele mai mari prețuri la cafea din Europa de Est și chiar din Europa sudică. Astfel, plătim mai mult pentru un espresso sau un latte decât în Roma ori Madrid.

Poate nu vă vine să credeți, dar un bucureştean sau un turist care vine în București ajunge să plătească mai mult pentru o cafea decât în Roma, Madrid sau Lisabona. Aceste cotații au fost stabilite în cadrul unui studiu cu privire la World Coffee Index 2021, adică prețurile cafelei la nivel mondial și reprezintă o medie a prețurilor la cinci cafenele din orașul respectiv pentru diferite specialități de cafea cum ar fi espresso, latte și cappuccino.

Bucureștiul are o cafea scumpă

Potrivit calculelor, un locuitor din București ajunge să plătească în 3,02 dolari pentru o ceașcă de cafea. Astfel, în regiunea Europei Centrale şi de Est, Capitala României dețiune unele dintre cele mai mari prețuri la cafea din zonă, alături de  Praga  cu 3,13 dolari şi Bratislava cu 3,04 do­lari. Cu toate că acest preț este în general mai mic decât în alte orașe din Vestul Europei sau din Occident, există o serie de excepții care întâresc regula că Bucureștiul are o cafea scumpă.

Cafea mai scumpă decât în Roma sau Madrid

Surprinzător este faptul că Roma are o cafea de doar 2,47 dolari, în Lisa­bona o cafea costă 2,52 de dolari, iar în Madrid 2,75 dolari, arată o analiză realizată recent.

 Cum s-a realizat World Coffe Index 2021

Pentru a realiza World Coffee Index 2021, acest studiu care arată preţul mediu la cafea la nivel mondial, cât şi consumul mediu de cafea din princi­palele oraşe ale Europei, specialiştii s-au folosit de reţeaua TripAdvisor. În acest mod au fost analizate în fiecare capitală a Europei, preţurile la espresso, latte şi cappuccino în cinci cafenele diferite din oraș. Ulterior s-a realizată o medie, reieșind astfel un top.

În Europa, cea mai scumpă cafea se bea în Elveția, unde costă 5,65 dolari o ceașcă. Cu toate că prețurile în București ar putea fi mai ridicate, trebuie să ținem cont și de faptul că în acest oraș cafenelele au ajuns să dezvolte o întreagă industrie a cafelei, mizând pe produse mai de calitate.

Cookies