Bumpere care limitează viteza mașinilor, instalate în tot Sectorul 5, își dorește primăria. ”Cel mai des, în apropierea trecerilor pentru pietoni”

22 nov. 2022
383 Afișari
Bumpere care limitează viteza mașinilor, instalate în tot Sectorul 5, își dorește primăria. ”Cel mai des, în apropierea trecerilor pentru pietoni”

Limitatoare de viteză vor fi montate pe străzile din Sectorul 5, în apropierea trecerilor de pietoni, însă această acțiune nu poate realiza decât după ce se vor urma pașii procedurali.

Infrastructură 5, compania care se ocupă de lucrări de reparații ale drumurilor aflate în administrarea Primăriei Sectorului 5, a anunțat marți, 22 noiembrie, că a început instalarea de noi bumpere și prezintă primele două străzi: Str. Iacob Andrei și Str. Zori de zi.

”Am început în tot sectorul 5 instalarea de limitatoare de viteză. Echipa urgențe a montat ieri noi limitatoare de viteză pe Str. Iacob Andrei și Str. Zori de zi.

Limitatoarele de viteză au un rol important, să oblige șoferii să reducă din viteza de deplasare. Cel mai des sunt instalate în apropierea trecerilor pentru pietoni, pentru a le garanta astfel siguranță sporită celor care traversează strada. Vă așteptăm cu sesizări ‼️”, scrie Infrastructură 5.

Astfel, compania Primăriei Sectorului 5 îi îndeamnă pe cetățeni să le trimită solicitări.

Potrivit procedurii însă, o solicitare de montare de limitatoare de viteza are nevoie de aprobarea Comisiei Tehnice de Circulatie din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti. Adminsitrației Străzilor preciează că cererea se verifica în teren, se face schița si se transmite în vederea avizării Comisiei Tehnice de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București.

Totodată, nu se montează limitatoare de viteză pe străzile pe unde circulă transportul în comun STB.

Pentru montarea limitatoarelor de viteză pe străzile din Sectorul 5, Primăria Sectorului 5 precizează că cererea din patrea cetățenilor trebuie însă să aibă următoarele acte:

  • Este necesar acordul scris al vecinilor sau al Asociației de Proprietari care stau în dreptul adreselor unde vor fi montate limitatoarele de viteză
  • Acordul semnat de către vecini sau Asociațiile de Proprietari, va trebui transmis la adresa de e-mail: [email protected] sau depus fizic la registratura Primăriei Sector 5
  • Primăria Sector 5 va înainta propunerea spre avizare către Comisia Tehnică de Circulație, din cadrul Primăriei Municipiului București
  • În urma emiterii avizului favorabil sau nefavorabil emis de către instituția precizată anterior, Primăria Sector 5, prin serviciul de specialitate, va pune în aplicare decizia acestora, în limita bugetului aprobat

Îți recomandăm și:

 

Cookies