Bd. Uranus se bagă sub pământ: VEZI PE UNDE. PMB recunoaşte că vrea să scape de săracii de lângă Parlament

de:
28 iun. 2011
1 Afișari
Bd. Uranus se bagă sub pământ: VEZI PE UNDE. PMB recunoaşte că vrea să scape de săracii de lângă Parlament

Printre motivele invocate de proiectanţi pentru dezvoltarea diametralei Nord-Sud se află, pe lângă creşterea naturală a traficului către centrul şi nordul oraşului, şi mutarea centrului politic al ţării pe Dealul Arsenalului: legătura între Piaţa Victoriei (unde se află Guvernul şi intrarea în oraş dinspre Aeroportul Otopeni) are astfel nevoie de un număr suplimentar de relaţii, se arată în Memoriul final referitor la Diametrală. Unele dintre relaţii vor avea un rol principal în deservirea traficului rutier, altele vor avea un rol reprezentativ, iar altele rol de promenadă. Tot pe Dealul Arsenalului se va construi şi Catedrala Mântuirii Neamului.

În memoriul redactat de S.C. Urbis90 – Atelier de Urbanism SRL se recunoaşte faptul că autorităţile au urmărit să disipeze concentrarea din zonă a unei „populaţii neinstruite şi sărace„: Întârzierea în realizarea acestei modernizări a făcut ca zona să fie ocolită de investitori importanţi şi, în final, să prezinte o imagine de părăsire şi delăsare, fiind ocupată de o populaţie săracă şi neinstruită, fapt care accentueză sentimentul de abandon din partea autorităţilor, pentru acest segment vital al oraşului”.

Conform PUZ-ului, tunelul va avea o lungime de 800 de metri, iar rampele de intrare vor avea un grad de înclinare de 5%, urmând să aibă şi o lungime considerabilă. În tunel se va intra din dreptul Institutului Cantacuzino, acesta urmând să subtraverseze bulevardul Naţiunilor Unite, Palatul Parlamentului şi Calea 13 Septembrie.

Bulevardul va avea trei benzi pe sens la suprafaţă şi două benzi pe sens în subteran. Conform aceluiaşi PUZ va fi amenajat un sens giratoriu între Haşdeu, Izvor şi Naţiunile Unite, dar şi un sens giratoriu între Uranus şi Calea 13 septembrie. De asemenea, este prevăzută şi lărgirea bulevardului Izvor.

PUZ-ul trebuie să fie aprobat şi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Potrivit studiului de fezabilitate, valoarea estimată pentru acest tronson este de 153 milioane de euro.

Cinci procese pierdute de Primăria Capitalei pe tema Bulevardului Uranus

Pe 16 iunie, Curtea de Apel Bucureşti a suspendat utilitatea publică a proiectului Buzeşti-Berzei, până la pronunţarea instanţei pe fond, adică până anul viitor.

De asemenea, pe 21 decembrie 2010, Tribunalul Bucureşti a suspendat autorizaţiile de desfiinţare pentru Hotel Marna şi Casa Rădulescu. Ulterior, Primăria Capitalei a emis autorizaţii cu acelaşi conţinut, fapt pentru care Asociaţia Salvaţi Bucureştiul a depus plângere penală.

Pe 19 ianuarie 2011, Tribunalul Bucureşti a suspendat autorizaţia de desfiinţare pentru imobilul din str. Cobălcescu nr. 60. Primăria a continuat demolarea, fapt pentru care Asociaţia Salvaţi Bucureştiul a anunţat că va depune plângere penală.

Pe 12 aprilie 2011, Tribunalul Bucureşti a anulat Planul Urbanistic Zonal Buzeşti-Berzei.

Pe 26 aprilie 2011, Tribunalul Cluj a suspendat Planul Urbanistic Zonal Buzeşti-Berzei şi autorizaţia de construire 363/2009.

Cookies