Bd. Uranus: SRI, MApN și Camera Deputaţilor trebuie să avizeze tunelul pe sub Casa Poporului

de:
26 nov. 2012
0 Afișari
Bd. Uranus: SRI, MApN și Camera Deputaţilor trebuie să avizeze tunelul pe sub Casa Poporului

Deputaţii s-au arătat dornici de a aviza proiectul, însă durata de obţinere a avizului Camerei va dura destul de mult. 

”De principiu, acordul Camerei Deputaților se va face printr-o hotărâre, asta înseamnă că se vor pronunța prin vot toți membri Camerei Deputaților, dar nu putem să introducem pe ordinea de zi a plenului o astfel de hotărâre până când din punct de vedere tehnic nu sunt îndeplinite toate condițiile legale și anume secretarul general al Camerei obține avizele necesare”, a declarat secretarul Camerei Deputaților, Georgian Pop, după Biroul Permanent, citată de Realitatea.net.

De asemenea, acesta a mai explicat că ”este vorba de avize și de ordin tehnic dar și de avize care intră în zona siguranței naționale, lucrurile sunt mai complexe în această perioadă”. Biroul Permanent a hotărât că pentru acest proiect este nevoie de ”aprofundarea punctului de vedere cu specialiști SRI și MApN”. 

Pop a mai precizat despre acest proiect că ”știe că a fost aprobat de CGMB”, iar ”rolul Camerei Deputaților este de a-și da acordul pentru că traversează prin aria Parlamentului”.

Din cauza faptului că unele avize vor fi necesita o perioadă mai mare pentru a fi obținute, Pop a precizat că viitorul Legislativ va discuta mai amănunțit despre acest subiect.

Conform PUZ-ului, tunelul va avea o lungime de 800 de metri, iar rampele de intrare vor avea un grad de înclinare de 5%, urmând să aibă şi o lungime considerabilă. În tunel se va intra din dreptul Institutului Cantacuzino, acesta urmând să subtraverseze bulevardul Naţiunilor Unite, Palatul Parlamentului şi Calea 13 Septembrie. Potrivit studiului de fezabilitate, valoarea estimată pentru acest tronson este de 153 milioane de euro.

Mai multe despre tunelul din al doilea tronson al Bulevardului Uranus puteţi citi în acest material al B365.ro

Bulevardul Uranus, considerat unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură rutieră din Capitală din ultimii 20 de ani şi ar urma să lege Piaţa Victoriei de Gara Progresul. Diametrala Nord-Sud este împărţită în 3 segmente: Piaţa Victoriei – Vasile Pârvan, Vasile Pârvan – Piaţa George Coşbuc şi Piaţa George Coşbuc – Gara Progresul..

Despre primul tronson al Bulevardului Uranus, între Piaţa Victoriei şi Bd. Mihail Kogălniceanu, puteţi citi mai multe în acest material al B365.ro.

Cookies