Bulevardul Primăverii și strada Herăstrău ar putea primi noi denumiri. Proiectul se află pe ordinea de zi la Primăria Capitalei

26 oct. 2023
554 Afișari
Bulevardul Primăverii și strada Herăstrău ar putea primi noi denumiri. Proiectul se află pe ordinea de zi la Primăria Capitalei
Bulevardul Primăverii și strada Herăstrău ar putea primi noi denumiri. Proiectul se află pe ordinea de zi la Primăria Capitalei. Sursa foto: captură ecran Google Maps

Două artere din nordul Capitalei, Bulevardul Primăverii și strada Herăstrău, ar putea primi noi denumiri. Proiectul de hotărâre se află pe lista ședinței de marți, 31 octombrie 2023, a Consiliului General al Municipiului București.

Proiect: Noi denumiri pentru Bulevardul Primăverii și strada Herăstrău

Proiectul este inițiat de consilieri PNL și susținut de consilieri USR din București și prevede ca Bulevardul Primăverii și strada Herăstrău să fie redenumite: Monica Lovinescu și Virgil Ierunca – „două dintre cele mai cunoscute nume ale exilului românesc anti-comunist”.

Proiectul de hotărăre „privind schimbarea denumirii Bulevardul Primăverii și a străzii Herăstrău” urmează să fie discutat în ședința de marți, 31 octombrie 2023, a CGMB (Consiliul General al Municipului București).

Această inițiativă nu este nouă. Și anul trecut a fost introdusă pe ordinea de zi a unei ședințe CGMB, însă, după un val de critici din partea mai multor persoane publice, aceasta a fost retrasă, potrivit Gândul.ro.

„Au trăit împreună o viață întreagă cu gândul la România, visând mereu la momentul întoarcerii acasă”

Monica Lovinescu și Virgil Ierunca sunt două dintre cele mai cunoscute nume ale exilului românesc anticomunist. Ambii au fost nevoiți să-și părăsească țara după instaurarea regimului comunist în România, și au trăit împreună o viață întreagă cu gândul la România, visând mereu la momentul întoarcerii acasă. Vocile lor, devenite familiare pentru milioane de români aflaţi de o parte sau alta a Cortinei de Fier, au transmis speranță poporului român în anii cumpliți ai dictaturii comuniste. Prin miile de ore de emisiuni realizate pentru Radio Europa Liberă, Monica Lovinescu și Virgil Ierunca și-au dedicat o mare parte din activitate nu doar promovării culturii românești, ci mai ales luptei împotriva comunismului, se arată în proiectul de hotărâre privind schimbarea denumirii Bulevardului Primăverii și a străzii Herăstrău.

Acest proiect de hotărâre poate fi consultat AICI. Ordinea de zi a ședinței CGMB de marți, 31 octombrie, poate fi consultată AICI. Nicușor Dan a convocat ședința la sediul Primăriei Capitalei.

Cookies