Bulevardul Magheru și Piața Romană, lăsate în paragină de PMB: Bănci murdare, stâlpișori rupți și trotuare cu gropi

08 mart. 2023
1228 Afișari
Bulevardul Magheru și Piața Romană, lăsate în paragină de PMB: Bănci murdare, stâlpișori rupți și trotuare cu gropi
Bulevardul Magheru și Piața Romană, lăsate în paragină de PMB: Bănci murdare, stâlpișori rupți și trotuare cu gropi. Sursa foto: Agerpres

Pe Bulevardul Magheru și în Piața Romană, zone intens circulate de bucureșteni și turiști, întreg spațiul public este neîngrijit și lăsat să se dezintegreze. Cele două zone se află în administrarea Primăriei Capitalei.

Bulevardul Magheru și Piața Romană sunt lăsate în paragină

Dacă o iei la pas pe Bulevardul Magheru, unul dintre cele mai importante și circulate zone din București, poți observa cum zona este plină de mizerie. Pavajul este spart pe alocuri, stâlpișorii de pe trotuare sunt la pământ, spațiile verzi nu mai sunt verzi. Băncile pe care bucureștenii ar trebui să se relaxeze sunt rupte și murdare, iar reclamele puse anapoda ne pot obosi privirea, conform unui articol relatat de Hot News.

În Piața Romană, situația nu stă foarte diferit. Pavajul de pe trotuare este spart și, din această cauză, bucureștenii se pot accidenta cu ușurință.

Acum 11 ani, Primăria Capitalei a demarat un proiect pentru reamenajarea porțiunilor de trotuare de pe Bulevardele Magheru și Nicolae Bălcescu. Acestea au urmat să fie realizate din granit, piatră albă și stâlpișori din piatră naturală. Aceste lucrări au valorat 7,6 milioane de lei.

De atunci, următorii primari ai PMB nu au acordat atenția necesară acestor zone, ajungând să se deterioreze odată cu trecerea timpului. Excluzând reabilitarea clădirilor, administrația publică are de dus la bun sfârșit sarcini simple: îngrijirea spațiilor verzi, astuparea găurilor din carosabil, înlocuirea stâlpișorilor care lipsesc și igienizarea mobilierului stradal.

Reprezentanții PMB, fiind contactați de HotNews.ro, au transmis că vor remedia situația în care se află străzile și trotuarele începând cu săptămâna viitoare. După finalizarea acestor lucrări, se vor face intervenții și asupra spațiilor verzi.

Aceștia au spus că lucrările la trotuare au fost demarate de Administrația Străzilor în centrul orașului și în zona Dorobanți. Anul acesta va urma să se intervină și asupra trotuarelor din Piața Romană.

Trotuar din Piața Romană. Sursă foto: HotNews/Catiusa Ivanov
Trotuar din Piața Romană. Sursă foto: HotNews/Catiusa Ivanov

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies