Bulevardul Magheru, în topul celor mai scumpe 62 de artere din lume

de:
14 nov. 2012
0 Afișari
Bulevardul Magheru, în topul celor mai scumpe 62 de artere din lume

Potrivit companiei de consultanţă imobiliară Cushman&Wakefield, Bulevardul Magheru a coborât de pe locul 46 pe 52, în clasamentul celor mai scumpe artere comerciale din lume, în condiţiile în care chiria percepută în această zonă se ridică la 720 de euro pe metru pătrat pe an, respectiv 60 de euro pe lună, anunță Mediafax.

Cea mai scumpă arteră comercială din lume este Causeway Bay, din Hong Kong, unde spaţiile de retail se închiriază cu 22.307 euro/mp/an, respectiv 1859 euro/mp/lună. Aceasta a detronat bulevardul 5th Avenue din New York, plasat în acest an pe locul secund, cu un preţ de 21.204 euro/mp/an. Pe poziţia trei în clasamentul global se află Avenue des Champs-Élysées din Paris, care a urcat două poziţii faţă de anul trecut, cu o chirie de 9.573 de euro/mp/lună.

Pe de altă parte, compania Jones Lang LaSalle a plasat Bucureştiul pe poziţia 30 din 57 de pieţe din lume, în funcţie de prezenţa retailerilor internaţionali şi pe 29 din 55, după activitatea brandurilor de modă de lux. Din acest punct de vedere, capitala României stă mai bine decât oraşe importante din Europa, precum Lyon, Copenhaga, Manchester, Stuttgart, Bordeaux, Lille, Liverpool sau Ankarara.

Cookies