ESENTIAL

Bulevardul Magheru, amenajat în bătaie de joc: Jardiniere și reclame în loc de copacii lipsă

Bulevardele Gheorghe Magheru și Nicolae Bălcescu ilustrează lipsa generală de interes a autorităților locale pentru amenajarea spațiilor pietonale. Drumul dintre Universitate și Piața Romană a rămas în parte fără spațiile verzi de pe margine, iar în locul lor au rămas doar dreptunghiurile de pământ bătătorit, mărginite de bordură, care servesc drept „coșuri” de gunoi.

În unele cazuri, pe spațiul acestora au fost plantate panouri de reclamă stradală, care incomodează trecerea pietonilor, care și așa se lovesc de terasele sau chioșcurile amplasate pe stradă de diverși operatori comerciali. În alte cazuri, în locul copacilor dispăruți au răsărit ghivece metalice, murdărite sau vandalizate, în care  copacii se usucă rapid și sunt schimbați regulat. Această situație este întâlnită predominant pe partea cu Biserica Italiană – Cinematograful Patria a bulevardelor Bălcescu și Magheru.

„Pe o lungime de circa 1,3 km de bulevard, din 267 de arbori cat au fost plantati initial si care se regasesc pe planurile topografice din 1990, am identificat 82 de alveole de pamant fara arbori si alte 41 asfaltate intre timp. Aceste spatii verzi neplantate sunt mocirloase pe vreme rea si surse de praf vara”, scrie Observatorul Urban, citat de Hotnews.

B365.ro a mai scris, cel mai recent în urmă cu o săptămână, despre starea gravă de deteriorare în care se află porțiunea din Bulevardul Bălcescu-Magheru unde în toamna anului trecut Primăria Capitalei a demarat lucrări de reabilitare.  Deși ar fi trebuit să reînceapă odată cu venirea primăverii, niciun muncitor nu mai poate fi zărit pe șantier de luni de zile, iar amenajările deja făcute s-au deteriorat, lăsând în urmă dale desprinse sau sparte, bolarzi rupți, gropi pentru copaci plini de gunoaie și mormane de dale pe marginea drumului.

În 2012, Primaria Capitalei a alocat un buget de 112,8 milioane lei pentru întreținerea spațiilor verzi, însă copacii de pe Bulevardul Magheru nu au fost înlocuiți.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button