Bulevardul Ion Mihalache şi Calea Griviţei ar putea fi modernizate. Planul Consiliului Local Sector 1

01 aug. 2021
395 Afișari
Bulevardul Ion Mihalache şi Calea Griviţei ar putea fi modernizate. Planul Consiliului Local Sector 1
Bulevardul Ion Mihalache şi Calea Griviţei ar putea fi modernizate

Bulevardul Ion Mihalache şi Calea Griviţei ar putea fi modernizate dacă se va perfecta luarea în administrare a acestora de către Consiliul Local Sector 1.

Bulevardul Ion Mihalache şi Calea Griviţei ar putea fi modernizate pe viitor. Totul depinde, însă, de luarea în administrare a acestora de către Consiliul Local al Sectorului 1.

Consilierii din Sectorul 1 au pe ordinea de zi a ședinței de luni, 3 august, un proiect prin care se solicită Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) transmiterea din administrarea Administraţiei Străzilor a Bulevardului Ion Mihalache şi a Căii Griviţei, care se află în proprietatea publică a municipalităţii, în vederea reabilitării şi modernizării.

Bulevardul Ion Mihalache şi Calea Griviţei ar putea fi modernizate

Praactic, se solicită transmiterea dreptului de administrare a celor două artere de circulaţie pe durata desfăşurării lucrărilor de investiţii, cu posibilitatea prelungirii, prin acordul părţilor, până la încheierea perioadei de amortizare a acestora.

Sectorul 1 vrea și administrarea Parcului Cișmigiu

Totodată, consilierii locali din Sectorul 1 discută luni și un proiect privind luarea în administrare de la Administraţia Străzilor a parcării de sub Pasajul Basarab, în vederea derulării de lucrări de mentenanţă şi întreţinere.

Printr-un alt proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi se va solicita CGMB transmiterea din administrarea Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti în cea a Consiliului local S1 a unei părţi din Parcul „Regele Mihai I al României”, precum şi a Parcului Cişmigiu, aflate în proprietatea publică a Municipiului Bucureşti, în vederea reabilitării şi modernizării lor.

Totodată, ziua de luni ar putea să vină cu vești bune pentru copiii și adolescenții din Sectorul 1. Se va vota și proiectul potrivit căruia se vor deschide curţile şcolilor pentru cei de până la 18 ani care învață în acest sector. Astfel, toţi copiii şi adolescenţii de până la 18 ani care locuiesc sau învață în Sectorul 1 vor avea acces gratuit la curţile şi terenurile de sport în aer liber ale acestora.

Mai mult, sunt impuse amenzi de până la 500 de lei pentru limitarea accesului.

Cookies