ARHIVA B365

Bulevardele din Capitală, pline de gropi deşi se plătesc 347 mil. euro pentru întreţinerea străzilor

Bd. Vasile Milea, bd. Timişoara, Şoseaua Pantelimon, Bd. Liviu Rebreanu, mai multe porţiuni din Şoseaua Mihai Bravu, Bd. Regina Maria şi Bd. Beijing sunt câteva dintre arterele care sunt un adevărat calvar pentru şoferi, din cauza gropilor, scrie HotNews.ro.

Pe Bd. Vasile Milea, porţiunea cuprinsă între intersecţia cu bd. Timişoara şi Drumul Taberei arată ca după bombardament. Pe o fâşie de drum de circa 100 de metri sunt cel puţin zece gropi. Pe Bd. Timişoara, pe ambele sensuri ale arterei, sunt mai multe gropi. Zona din fata mall-ului AFI Cotroceni este cea mai afectată, deşi Municipalitatea a asfaltat o parte din gropile apărute imediat după primele ninsori.

Una dintre arterele care le dă cele mai mari bătăi de cap şoferilor este Şoseaua Pantelimon pentru că, la distanţe de doar câteva zeci de metri apar gropi sau guri de canal care nu au fost aduse la cota drumului. Pe această stradă lucrărire de modernizare, în valoare de 70 milioane euro, erau programate să înceapă încă de anul trecut, dupa cum au anunţat reprezentanţii Municipalităţii, însă până în prezent acest lucru nu s-a întâmplat, deşi pentru alegerea constructorului pentru modernizarea Şoselelor Pantelimon şi Iancului a fost facută încă din primăvara anului 2011. Consorţiul câştigător pentru aceste lucrări a fost Tehnologica Radion, TIAB si Via Proiect.

Şi pe Şoseaua Mihai Bravu, la intersecţie cu Splaiul Unirii, gropile s-au format la îmbinarea străzii cu linia de tramvai, pe sesnul spre Dristor, pe portiunea pe care circulaţia a fost deviată pentru lucrările la Pasajul Mihai Bravu, care au început pe 17 ianuarie 2011 şi ar fi trebuit finalizate 12 luni mai târziu. În prezent, pe această arteră se circulă greu din cauza gropilor, mai ales când carosabilul este alunecos. În decembrie 2012, Municipalitatea a reziliat constractul cu constructorul deoarece acesta a intrat în insolvenţă. O nouă licitaţie pentru continuarea lucrărilor la Pasajul Mihai Bravu urmează să fie făcută în acest an de Primăria Capitalei.

Pe Bd. Liviu Rebreanu, care se află în lucrări de modernizare încă din 2011, gropile s-au înmulţit ca ciupercile după ploaie deoarece carosabilul a fost decopertat şi a rămas aşa pe timpul iernii. Constructorul desemnat pentru efectuarea lucrărilor este asocierea Euro Construct – PACO, iar valoarea contractului se ridică la circa 17 milioane de euro. Termenul de finalizare al lucrării este noiembrie 2013.

Toate aceste artere le dau bătăi mari de cap şoferilor, din cauza gropilor, deşi în 2011, Municipalitatea a atribuit şase contracte de întreţinere anuală a străzilor, în valoare totală de 347 milioane euro, pentru perioada 2011 – 2014.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button