Bugetul Sectorului 2 pe 2023 a fost respins. Care a fost reacția primarului Radu Mihaiu

02 feb. 2023
298 Afișari
Bugetul Sectorului 2 pe 2023 a fost respins. Care a fost reacția primarului Radu Mihaiu
Bugetul Sectorului 2 pe 2023 a fost respins. Care a fost reacția primarului Radu Mihaiu. Sursa foto: Facebook

Bugetul Sectorului 2 pentru anul 2023 a fost respins de Consiliul Local în ședința de joi, 2 februarie. Au fost înregistrate 12 voturi „pentru”, însă erau necesare 13 voturi ca bugetul să fie adoptat. Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a reacționat la scurt timp după decizie și a condamnat „ambiția personală” a trei consilieri locali din partea PNL.

Proiectul de hotărâre pentru bugetul Sectorului 2 pentru anul 2023 nu a trecut de votul Consiliului Local din ședința de joi, 2 februarie. În urma dezbaterii au fost înregistrate 12 voturi „pentru”, trei abțineri și 10 voturi „împotrivă”. Pentru a fi adoptat, bugetul Sectorului 2 avea nevoie de 13 voturi „pentru”, potrivit G4Media.

Bugetul Sectorului 2 pentru anul 2023 a fost respins

Potrivit proiectului de buget care a fost respins, Sectorul 2 ar fi avut cheltuieli de circa 2,2 miliarde de lei și venituri de 2,1 miliarde de lei, diferența fiind acoperită din surplusul financiar rămas din anul 2022. Din cheltuielile de 2,2 miliarde de lei, 1,2 miliarde ar fi urmat să fie alocate pentru secțiunea de funcționare, în timp ce un miliard de lei ar fi fost alocat pentru secțiunea de dezvoltare. Cea mai mare parte a cheltuielilor ar fi fost cheltuieli de capital – peste 730 de milioane de lei, peste 560 de milioane ar fi fost cheltuite pentru bunuri și servicii în scopul public, peste 360 de milioane de lei pentru cheltuieli de personal și aproximativ 92 de milioane de lei pentru asistență socială.

Consilierul local din partea PSD, Paula Pasciuc, anunțase înainte de votul de joi că reprezentanții social-democrați din Consiliul Local nu vor vota acest proiect de buget.

„Partidul Social Democrat va vota împotriva acestui buget, pentru că este deja al treilea an când avem un buget în faţă fără o viziune clară. Din acest motiv suntem şi campioni la rectificări bugetare”, a declarat Paula Pasciuc.

Cum a reacționat primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu

La scurt timp după respingerea proiectului de buget, primarul de sector Radu Mihaiu a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook. Edilul a transmis că „ambiția personală” a trei consilieri din partea PNL ar pune „în pericol” respectarea obligațiilor față de cetățeni.

„Ambiţia personală a 3 consilieri PNL Sector 2 pun în pericol respectarea obligaţiilor pe care le avem faţă de cetăţeni. Plățile burselor şi a programului Şcoală după Şcoală sunt puse semnul întrebării, după ce bugetul Sectorului 2 a fost respins astăzi în şedinţa Consiliului Local. La fel ca întregul buget de investiţii.”, a scris Mihaiu pe Facebook.

De asemenea, primarul Sectorului 2 a transmis că va supune din nou bugetul „în cel mai scurt timp”.

Înainte de vot, Radu Mihaiu susținea că acest proiect de buget este „echilibrat”, care include un buget „record” pentru investiții în școli de circa 300 de milioane de lei.

CITEȘTE ȘI

Poliția Locală a amendat peste 40 de operatori economici din București. Amenzi de peste 120.000 de lei pentru că nu sortau deșeurile menajere

Bine te-am găsit la pompă, București! OMV Petrom raportează profit record în 2022: peste 10 miliarde de lei. Plus rezervă de cash de 13 miliarde

Reacția lui Nicușor Dan la Decalogul PNL: „Citesc cu atenție!” 10 teme i-au dat liberalii, să le rezolve urgent dacă vrea susținere pentru mandatul 2. (I-au dat greu)

Radu Mihaiu a făcut plângeri penale şi vrea ca Primăria Sectorului 2 să  recupereze Pieţele Aghireş, Latină şi Pompeiu - Administratie.ro

Cookies