Bugetul Primăriei Capitalei va fi de 5 miliarde de lei în 2023. Nicușor Dan: „Trei miliarde se duc pe termie şi transportul public”

12 dec. 2022
314 Afișari
Bugetul Primăriei Capitalei va fi de 5 miliarde de lei în 2023. Nicușor Dan: „Trei miliarde se duc pe termie şi transportul public”
Bugetul Primăriei Capitalei va fi de 5 miliarde de lei în 2023. Nicușor Dan: „Trei miliarde se duc pe termie şi transportul public”. Sursa foto: Agerpres

Primarul General a declarat că bugetul local al Capitalei va fi de 5 miliarde de lei în 2023. Nicușor Dan a declarat că din această sumă, 3 miliarde de lei se vor duce la termie și la transportul public. Totodată, el a mai precizat că datoria publică este între 200 şi 300 de milioane de lei pe an, conform news.ro.

Primăria Capitalei are buget de 5 miliarde de lei în 2023

Nicușor Dan a fost întrebat duminică, 11 decembrie, la postul B1 TV cât este bugetul Primăriei Municipiului București, dar și cum vor fi cheltuiți banii.

„Sunt două miliarde de euro. Dar se împart între Primăria Capitalei şi primăriile de sector. Până când am avut această inflaţie Primăria Capitalei avea patru miliarde de lei, adică puţin sub un miliard de euro şi primăriile de sector aveau şase. Acum pe bugetul de 2023 Primăria Capitalei va avea cinci miliarde şi primăriile de sector vor avea şapte miliarde de lei, însă, din banii pe care îi primeşte Primăria Capitalei trei miliarde erau două până acum, vor fi trei cu scumpirile astea, se duc pe termie şi transportul public.

Apoi rămânem cu două miliarde din care avem spitale, mai puţin salariile, tot ce înseamnă investiţii, echipamente, căldura, toate acestea sunt plătite de primărie, avem toate teatrele din Bucureşti, mai puţin Opera şi Teatrul Naţional. Asta înseamnă inclusiv salarii. Avem toate aceste lucrări de infrastructură, avem tot ce înseamnă iluminat public, semaforizare în Bucureşti, situaţii de urgenţă. Datorie publică undeva între 200 şi 300 de milioane de lei pe an. Deci suntem tot timpul la limită”, a explicat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, la B1 TV, conform news.ro.

Municipalitatea are finanțări externe de un miliard de euro

Nicușor Dan a mai spus că Primăria condusă de el are finanțări externe de un miliard de euro:

  • 200 de milioane de euro pentru tramvaiele noi (15 tramvaie Imperio deja au sosit la București și tocmai ce au fost puse în circulație),
  • 200 de milioane euro pentru lucrări la rețeaua de termoficare (contractele sunt deja semnate). Acum sunt în faza de proiectare, iar la sfârșitul primăverii vor intra în șantier 12 km,
  • 500 de milioane de euro pentru reabilitarea liniilor de tramvai,
  • 50 de milioane de euro pentru autobuzele electrice,
  • 50 de milioane de euro pentru troleibuze.

Îți recomandăm să citești și: VIDEO | Nicușor Dan, certat de bucureșteni în tramvaiul Imperio. Oamenii l-au luat la rost pe edil și l-au întrebat de ce nu au apă caldă și căldură

Cookies