Bugetul Primăriei Capitalei 2021. Se prognozează venituri mai mici decât cheltuielile

25 apr. 2021
112 Afișari
Bugetul Primăriei Capitalei 2021. Se prognozează venituri mai mici decât cheltuielile

Bugetul Primăriei Capitalei 2021.Instituția condusă de Nicușor Dan a publicat pe siteul oficial proiectul de buget pentru anul acesta, unul care prevede venituri de 9,59 de miliarde de lei, mai mici decât cheltuielile.

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) din 28 aprilie se află și Bugetul Primăriei Capitalei 2021.

Potrivit proiectului, veniturile bugetului general centralizat al Municipiului Bucureşti pe 2021 sunt prognozate la 9,59 de miliarde de lei, în vreme ce cheltuielile sunt de circa 9,64 de miliarde de lei.

Bugetul Primăriei Capitalei 2021

  • Bugetul local prevede la venituri 6,9 miliarde de lei, iar la cheltuielile sunt estimate la circa 6,95 de miliarde de lei, potrivit Agerpres.
  • La Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti sunt trecuţi circa 65 de milioane de lei, Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor – aproape 13 milioane de lei, Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane – 49 de milioane de lei, la Administraţia Fondului Imobiliar – circa 15 milioane de lei, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti – peste 354 de milioane de lei, iar la Administraţia Străzilor – peste 118 milioane de lei.
  • Pentru Centrul de Proiecte Culturale – Arcub sunt prevăzuţi 14 milioane de lei, pentru Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti – PROEDUS – 14 milioane de lei, Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti – 19 milioane de lei, Direcţia Generală de Arhitectură Peisagistică şi Monumente de For Public – peste 17 milioane de lei, Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti – 474 de milioane de lei.

Bugetul Primăriei Capitalei 2021.Pe lista investiţiilor se numără:

  • Sală Multifuncţională – Complex sportiv Lia Manoliu – 1,4 milioane de lei
  • realizarea reţelelor de alimentare cu apă, canalizare, iluminat public şi a drumurilor aferente ansamblului Henry Coandă, lot I şi lot II – 13,2 milioane de lei
  • revizuirea Planului Urbanistic General al Municipiului Bucureşti – 5 milioane de lei
  • finalizarea staţiei de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa (Caseta) în Municipiul Bucureşti – Etapa II – aproximativ 700 de milioane de lei
  • extinderea SEAU şi construirea incineratorului de nămol – 360 de milioane de lei
  • reabilitarea casetei şi sistemului său principal de drenare pe partea stângă a casetei (în sectoarele Ciurel-Unirii-Vitan) – 178 de milioane de lei
  • reabilitarea a circa 32 de kilometri din reţeaua de termoficare – 116 milioane de lei
  • pasaj Doamna Ghica – 39 de milioane de lei
Cookies