BUGETUL pe 2016 intră în dezbatere în Parlament, luni. Votul final- miercuri

de:
14 dec. 2015
0 Afișari
BUGETUL pe 2016 intră în dezbatere în Parlament, luni. Votul final- miercuri

Duminica, comisiile reunite de buget-finante au dat aviz favorabil proiectului de buget inaintat de cabinetul Ciolos, informează Hotnews.ro. Timpii de dezbatere vor fi stabiliti de catre Biroul Permanent Reunit, inainte de inceperea sedintei din plen.

Proiectele de lege privind bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale pe 2016 au fost transmise, miercurea trecuta, Parlamentului, cu propunerea de a fi dezbatute si adoptate in procedura de urgenta. Bugetul ar trebui sa fie votat miercuri, potrivit calendarului prezentat de Parlament. Astfel, legea bugetului de stat ar putea sa fie adoptata inainte de plecarea premierului Ciolos la reuniunea de iarna a Consiliului European, care se desfasoara in perioada 17-18 decembrie.

„Cel mai probabil, dezbaterea in plen o sa inceapa in cursul zilei de luni, daca vor finaliza comisiile reunite de buget-finante raportul asupra celor doua proiecte de lege. Votul final o sa fie, cel mai probabil, in cursul zilei de miercuri, daca se va finaliza dezbaterea in plen, pentru ca s-a stabilit sa lucram cu program prelungit”, a anuntat, saptamana trecuta, Ludovic Orban.

Bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale pe 2016 au primit, duminica, aviz favorabil din partea comisiilor reunite de buget-finante, cele mai multe amendamente depuse de parlamentari fiind respinse.

Cookies