Bugetul Municipiului București pentru anul 2022 a fost votat. Ce proiecte de infrastructură vor continua

07 mart. 2022
361 Afișari
Bugetul Municipiului București pentru anul 2022 a fost votat. Ce proiecte de infrastructură vor continua
Bugetul Municipiului București pentru anul 2022 a fost votat. Ce proiecte de infrastructură vor continua

Bugetul Capitalei, pentru anul 2022, a fost votat astăzi, 7 martie, în cadrul ședinței Consiliului General al Municipiului București. Primarul General le-a mulțumit celor ce au acordat un vot favorabil, pentru că au înțeles care sunt prioritățile municipalității.

Bugetul Municipiului București pentru 2022 a fost votat

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a specificat într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, că ar fi sperat ca bugetul local al Capitalei să fie mai mare, pentru a putea finanța mai multe proiecte ce sunt necesare. Cu toate astea, bugetul votat va permite continuarea anumitor proiecte de infrastructură, precum:

  • Continuarea proiectelor de infrastructură (precum modernizarea rețelei de termoficare)
  • Repararea trotuarelor,
  • Refacerea marcajelor rutiere.

Municipalitatea va putea subvenționa în continuare materialele sanitare necesare în spitale. Se vor putea plăti subvențiile pentru transportul public din București și pentru termoficare la un nivel similar cu cel al anului 2021, după cum declară Nicușor Dan. De asemenea se vor achita o serie de datorii pe care Primăria Capitalei le are din perioada 2016-2020.

Primăria Capitalei oferă medicamente pentru Crucea Roșie Ucraina

În cadrul ședinței de astăzi a Consiliului General al Municipiului București s-a discutat și despre trimiterea de medicamente către Crucea Roșie Ucraina. La acest moment lipsa materialelor sanitare este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă Ucraina. Achiziția pe care Primăria Capitalei urmează să o facă va fi în valoare de 5 milioane de lei.

Astfel că, s-a decis ca materialele sanitare și medicamentele să fie cumpărate de Administrația Spitalelor. Acestea vor fi ulterior predate către Crucea Roșie România, iar în baza unui proces verbal se vor transmite mai departe, către Crucea Roșie Ucraina.

Pe lângă ajutorul acordat prin cumpărarea de medicamente și alte materiale sanitare, în data de 12 va fi organizat un concert caritabil. Evenimentul va avea loc pe Arena Naționala, ce a fost pusă la dispoziție de administrația public. Banii obținuți, din vânzarea de bilete, vor fi donați pentru refugiații din Ucraina.

Cookies