Bugetul Metrorex pe 2014, aprobat de Guvern cu pierderi de peste 15 milioane euro

de:
18 iun. 2014
0 Afișari
Bugetul Metrorex pe 2014, aprobat de Guvern cu pierderi de peste 15 milioane euro

Bugetul pe 2014 al Societăţii Comerciale de Transport cu Metroul Bucureşti „Metrorex” include venituri totale estimate la 604.388.710 lei şi cheltuieli totale de 670.910.230 lei, scrie Mediafax.

Bugetul a fost aprobat, mirecuri, de Guvern prin hotărâre.

Iniţial, în proiectul de buget, elaborat la începutul anului, Metrorex estima că va înregistra o pierdere brută de 123,19 milioane lei în acest an, la venituri de 654,4 milioane lei şi cheltuieli de 777,6 milioane lei.

Sindicaliştii de la metrou au pichetat, în urmă cu o săptămână, sediul Guvernului, cerând, printre altele, acordarea unei creşteri salariale direct proporţionale cu rata inflaţiei, ţinând cont de faptul că fondul de salarii Metrorex nu a mai crescut de peste cinci ani, iar salariaţii au renunţat de bunăvoie la unele facilităţi financiare prevăzute în contractul de muncă, dând astfel dovadă de „înţelegere” faţă de Guvern şi faţă de criza financiară prin care s-a trecut.

Premierul Victor Ponta a declarat atunci că liderul sindical Rădoi a fost „proprietar de facto” la Metrorex mulţi ani, iar compania a funcţionat doar cu pierderi, dar că Metrorex trebuie să fie condusă de Guvern, nu de sindicate, iar scopul să fie reducerea pierderilor.

Un proiect de ordin al ministrului Transporturilor din octombrie prevedea scumpirea tarifelor pentru călătoria cu metroul cu 25%-33%, creşterea nefiind însă pusă în practică până în prezent.

Cookies