ȘTIRI

Bugetul Capitalei rămâne fără 720 milioane lei. DE LA CE INVESTIȚII S-AU LUAT BANI

Bugetul Capitalei a fost rectificat în minus cu 720 milioane lei, ajungând de la 4,68 miliarde la aproape 3,96 miliarde lei. Rectificarea în minus a bugetului pe 2014 este cauzată de scăderea cu aproape 400 milioane lei a sumelor venite din cotele si sumele defalcate din impozitul pe venit, dar și din cauza scăderii cu 119 milioane lei a sumelor încasate de municipalitate din închirieri și concesiuni. Astfel, de la 180 de milioane lei cât era prevăzut în bugetul aprobat la începutul anului la capitolul închirieri și concesiuni s-au încasat doar 60,6 milioane lei.

În urma rectificării, bugetul Primariei Capitalei a rămas fără 586 milioane lei, dintre care 372 milioane lei vor fi luați de la investitii, 83 milioane lei de la subventiile pentru căldură si transport public, 40 milioane lei de la despagubiri civile, iar 74 milioane lei de la cheltuieli curente privind functionarea primariei.

Lista principalelor proiecte afectate rectificarea bugetului: 

– Pasajul Basarab rămâne fără 66 milioane lei;

– Străpungerea Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu a primit în plus 8 milioane lei, pe lângă cele 40 milioane alocate la începutul anului (mai multe detalii despre acest proiect AICI)

proiectul de reabilitare a bd. Liviu Rebreanu: rămâne fără 14 milioane lei (DETALII PROIECT)

– Penetrația Splaiul Independenței -Ciurel – A1:  se   taie 27 milioane lei din 45 milioane lei primite la începutul anului 

– lărgire Prelungirea Ghencea – Din cei 5 milioane lei alocați la începutul anului, mai rămân după rectificare 50.000 lei

– Diametrala Buzesti-Berzei primește în plus 10 milioane lei. Bugetul final 2014 – 45 milioane lei

 – reabilitare bd Aerogării cu parcare park&ride:  Din cele 16 milioane primite inițial, mai rămân 500.000 lei. Proiectul de reabilitare a carosabilului și a liniei de tramvai a fost terminată, însă nici acum nu au început lucrările la parcarea park&ride de lângă aeroportul Băneasa.

– Reabilitare Sos. Pantelimon: proiectul mai primește 5 milioane lei, pe lângă cele 19 milioane alocate inițial (DETALII PROIECT)

– Pasaj Piata Presei: la inceputul anului s-au alocat 15 milioane, iar la rectificare se dau in plus 15 milioane lei; (DETALII PROIECT)

– Pasaj Piața Romană (lucrare neinceputa): la inceputul anului s-au alocat 10 milioane, iar la rectificare mai raman 2,9 milioane lei;

– lărgire Fabrica de Glucoza (intrarea A3 în București): la inceputul anului s-au alocat 37 milioane, iar la rectificare mai raman 10.000 lei (DETALII PROIECT)

– proiectul de lărgire a str. Brasov cu pasaj la intersectia Brasov cu bd. Ghencea: din cele 40 milioane lei alocate inițial mai raman 10.000 lei după rectificare. 

Proiectul de rectificare a bugetului pe anul 2014 va fi supus aprobării CGMB în ședința de joi, 18 decembrie.

– consolidarea sediului Primăriei Capitalei din bulevardul Regina Elisabeta: din cele 30 milioane lei alocate inițial s-au scăzut 8 milioane lei, ajungându-se la 22 milioane lei.

– Academia de Tenis complex sportiv Lia Manoliu (proiect finalizat) – bugetul alocat pentru acest obiectiv de investiții a ajuns la 5,1 milioane lei.

– consolidare, restaurare, conservare Arc de Triumf – după rectificare, bugetul alocat pentru acest obiectiv de investiții a ajuns la 3,6 milioane lei.

– Programul de consolidare a blocurilor cu risc seismic: pentru continuarea lucrărilor la începutul anului s-au alocat 5,3 milioane lei, iar la rectificare Oprescu a propus tăierea  a 4,6 milioane lei. La lucrările noi se taie toate cele 4,6 milioane lei alocate la începutul anului. În urma amendamentelor făcute de consilieri s-au mai alocat circa 400.000 lei.

– revizuire Planul Urbanistic General: se taie mai mult de jumătate din suma alocată ajungându-se de la 11,7 milioane la 4,1 milioane lei;

– s-au tăiat de la RATB 6,7 milioane lei din cei 15,7 alocați pentru construirea a 4 tramvaie Bucur. Astfel că dupa rectificare se vor realiza doar două tramvaie Bucur.

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button