Bugetul Capitalei nu a fost aprobat. Proiectul lui Nicușor Dan a fost respins în Consiliul General al Bucureștiului. Investițiile sunt blocate

28 apr. 2021
1096 Afișari
Bugetul Capitalei nu a fost aprobat. Proiectul lui Nicușor Dan a fost respins în Consiliul General al Bucureștiului. Investițiile sunt blocate

Bugetul Capitalei nu a fost aprobat, în forma propusă de Primarul General Nicușor Dan. Acesta a fost respins prin vot, miercuri, în ședința Consiliului General al Municipiului București, ceea ce înseamnă că după data de 7 mai nu vor mai exista bani pentru plăți noi.

Bugetul Capitalei nu a fost aprobat în urma votului din cadrul ședinței Consiliului General al Municipiului București. Proiectul de buget a fost respins cu 22 de voturi împotrivă, 17 voturi pentru și 14 abțineri.

Proiectul a fost respins după ce grupul consilierilor USR PLUS, cel mai numeros din Consiliul General, a anunțat că nu îl va vota întrucât ar avea veniturile supraevaluate.

Bugetul Capitalei nu a fost aprobat miercuri. Posibile blocaje în administrația Capitalei

Consilierii generali USR PLUS au anunțat încă de marți seară, prin vocea viceprimarului Horia Tomescu, că nu vor vota bugetul Capitalei. Ei susțin că veniturile prognozate sunt exagerate și că bugetul nu este unul realist și îl acuză pe Nicușor Dan că le-a interzis accesul la informațiile pe care se fundamentează bugetul propus, cerând retragerea proiectului.

Primarul general Nicușor Dan s-a declarat „uluit” în legătură cu scandalul generat pe tema bugetului Capitalei. El a susținut că toate discuțiile care trebuia să aibă loc au avut loc și nu înțelege de unde vin neînțelegerile.

”Am realizat o propunere de buget care a fost gata în 15 martie și transmisă către consilierii din majoritate. Ăla e bugetul, bugetul de pe 15 martie, cu mici modificări e cel pe care îl avem azi supus votului. Sunt uluit. Am avut un buget, primarul a discutat cu fiecare din grupurile de consilieri din majoritate, ele au discutat între ele pe această propunere de acum șase săptămâni și acum venim și spunem că e un alt buget. Realmente nu se poate așa ceva. Toate discuțiile care trebuia să aibă loc au avut loc și au fost extrem de civilizate”, a declarat Nicușor Dan, prezent online la ședința CGMB de miercuri.

Respingerea proiectului de buget al Capitalei poate produce blocaje în administrația publică din Capitala. Dacă bugetul nu va fi adoptat până pe data de 7 mai, nu vor mai exista bani pentru plăți sau investiții noi.

Cookies