ARHIVA B365

Bugetul Capitalei, aprobat. Oprescu: ”E un buget făcut pe picior în baie”

La proiectul de buget inițial s-au depus în total 79 de amendamente. Mutările operate în cadrul bugetului prin amendamentele depuse de consilieri au reprezentat, de fapt, doar mutări între capitole, subcapitole și secțiuni ale proiectului inițial, fără a influența suma totală a proiectului de buget.

Proiectul de buget pe anul în curs va fi analizat de aparatul executiv din cadrul Primăriei Capitalei și dacă avizul va fi negativ se va face o nouă ședință, în cadrul căreia se va discuta din nou bugetul.

”Bugetul din acest an e de 3,8 miliarde lei. E un buget paralel făcut pe picior în baie. Toată munca din ultimele două săptămâni la crearea bugetului a fost în zadar. Din cele 79 de amendamente doar unul a fost discutat: suplimentările la RATB și RADET. E un buget născut spontan azi-dimineață, care nu face nimic altceva decât să distrugă ce am făcut până acum. Nu se respectă legea, s-au luat bani de la investiții care sunt pe cale de terminare. Dacă voi avea și dovada materiala îl voi ataca (n.r. – bugetul) în instanță. Dacă nu va fi aprobat, ne vom întâlni și îl vom vota din nou. E o hotărâre politică luată de cei doi primari din București (n.r – Negoiță, Vanghelie)”, a declarat Oprescu.

Deși consilierii generali au aprobat inidicatorii tehnico-economici aferenți studiului de fezabilitate pentru reconstrucția Patinoarului Mihail Flamaropol și construcția Academiei de Tenis, cele două proiecte au primit din start bugete mai mici cu câte 2 milioane lei fiecare, față de cât s-a estimat inițial. Astfel, Patinoarul Flamaropol va mai primi doar 3 milioane lei, în loc de 5 milioane lei, iar Academia de Tenis va mai primi doar 6 milioane lei, din necesarul de 8 milioane lei pentru întreaga construcție.

În bugetul pe 2013, RATB a primit 30 milioane lei în plus, iar RADET a primit încă 60 milioane lei.

Consilierii grupurilor politice PPDD și PNL s-au abținut de la vot, iar cei de la PDL au părăsit sala precizând că nu vor să-și asume bugetul, pe care l-au catalogat ca fiind rezultatul luptei dintre Oprescu și primarii de la sectoarele 3 și 5.

Citește și: Bugetul Capitalei sărăcește cu 10% în 2013: scad dramatic subvențiile la căldură și transport


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button