LA MINE-N CARTIER

Bugete locale, evacuări și promisiuni la Primăria Sectorului 5

CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică, împreună cu Policy Center for Roma and Minorities și Clubul Mamelor din Ferentari au dorit să participe la ședință pentru a pune pe agenda consilierilor locali două subiecte importante ale sectorului 5: publicarea bugetului primăriei Sectorului 5 și situația evacuărilor ce urmează să aibă loc în strada Iacob Andrei din cartierul Ferentari.

Accesul la ședință nu a fost permis, fără nicio explicație din partea instituției, nici organizațiilor prezente, nici cetățenilor și nici reprezentanților presei. Ședința a durat mai mult de 15 minute. Nu se știe ce și cum au votat consilierii locali, anunță CeRe printr-un comunicat de presă.

Ulterior derulării ședinței, primarul Marian Vanghelie ne-a acordat o audiență în care a promis următoarele:

– bugetul primăriei va fi disponibil publicului

– se vor găsi soluții pentru persoanele din zona Iacob Andrei ce sunt în pericol să fie evacute, prin colaborare cu Primăria Municipiului București. Nimeni nu va fi dat afară.

– ședințele consiliului local vor fi accesibile publicului.

CeRe, împreună cu Policy Center vor urmări ca aceste promisiuni să fie respectate.

CITEȘTE ȘI: CeRe a dat în judecată Primăria Sectorului 5

În luna septembrie a anului curent, CeRe a dat în judecată Primăria Sectorului 5 pentru lipsa de transparență cu privire la bugetul instituției.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button