Bugete de milioane pentru prime de Crăciun la STB și Metrorex. Cum au stat lucrurile la Termoenergetica  (Economedia.ro)

25 ian. 2023
377 Afișari
Bugete de milioane pentru prime de Crăciun la STB și Metrorex. Cum au stat lucrurile la Termoenergetica  (Economedia.ro)
Bugete de milioane pentru prime de Crăciun la STB și Metrorex. Cum au stat lucrurile la Termoenergetica  (Economedia.ro) | Sursa foto: STB, Metrorex

Mai multe companii de stat au alocat  bugete consistente pentru prime de Crăciun acordate angajaților la sfârșitul anului trecut, scrie Economedia.ro, care a realizat un adevărat clasament cu date consolidate obținute chiar de la aceste societăți.,

STB și Metrorex, în top 5 național prime de Crăciun în companii de stat

Pe primul loc în clasamentul bugetelor pentru prime de sărbători este Compania Națională de Căi Ferate CFR SA, urmată de  Poșta Română și de Societatea Națională a Sării. 

Imediat după, în acest top al primelor urmează două companii de stat din București: 

  • Societatea de Transport București (STB), care a avut un buget de prime de Crăciun de aproximativ 5 milioane lei,
  • Metrorex, cu 4 milioane lei alocate recompenselor de sărbători pentru angajați

Ambele companii transmit că primele de Crăciun sunt acordate în conformitate cu prevederile contractelor colective de muncă.

Cât a fost prima de Crăciun la STB, ce bonus de sărbători a fost la Metrorex

Economedia.ro scrie că, la sfârșitul anului trecut, Metrorex a acordat prime conform Contractului Colectiv de Muncă în vigoare. Prima pentru fiecare salariat a fost de 800 de lei. Societatea Comercială de Transport cu Metroul București a transmis că nu au luat prime angajații care au fost sancționați disciplinar de-a lungul anului 2022. Metrorex nu a comunicat bugetul total destinat primelor de sfârșit de an. Dar,  în condițiile în care compania are aproximativ 5.000 de angajați, iar prima a fost de 800 de lei, totalul s-ar ridica la aproximativ 4 milioane lei.

Au fost prime de Crăciun de an și la STB. E drept, ceva mai mici decât la Metrorex. Un angajat al Societății de Transport București a primit bonus de final de an de 500 lei. Și aici e vorba despre o plată în conformitate cu Contractul Colectiv de Muncă, precizează STB. Valoarea totală a fost de aproape 5 milioane de lei, iar de prime au beneficiat 9.839 de salariați

La Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB, fostul RADET), n-au fost prime pentru angajați la finalul anului 2022.

Cookies