ARHIVA B365

Buget de peste 1 miliard de lei, la Sectorul 6 în 2020. Cum sunt prioritizate investițiile

BUGET 2020 Sectorul 6. Bugetul consolidat al Sectorului 6, provenit din surse interne și externe, este de peste 1 miliard de lei, în condițiile în care deficitul înregistrat în prezent este zero.

„Prioritatea noastră rămân și în acest an investițiile în sector, așa cum a fost în fiecare an, de când am preluat mandatul de primar: reabilitare termică, infrastructură rutieră, modernizare străzi, bulevarde și parcări.
Am prevăzut în buget fondurile necesare pentru dublarea burselor elevilor, demararea procedurilor pentru a amenaja un parc în Prelungirea Ghencea, închirierea unor spații pentru a amenaja noi creșe, dotarea unităților de învățământ cu echipamente de tip smart, totul în beneficiul comunității”, a declarat primarul Gabriel Mutu la ședința de Consiliu Local Sector 6.

BUGET 2020 Sectorul 6. Potrivit proiectului de hotărâre de Consiliu Local Sector 6 privind aprobarea bugetului din acest an, bugetul general consolidat de cheltuieli pe anul 2020 al Sectorului 6 al Municipiului Bucureşti este în cuantum de 1.667454 mii lei, cu următoarea componenţă:
– Bugetul local în sumă de 1.054.696 mii lei,
– Bugetul instituţiilor finanţate din venituri proprii şi subvenţii de la bugetul local în sumă de 123.006 mii lei,
– Bugetul creditelor interne în sumă de 219.114 mii lei,
– Bugetul creditelor externe în sumă de 270.638 mii lei.

BUGET 2020 Sectorul 6. DOCUMENTUL poate fi consultat integral, aici. 

IMPORTANT! Edilul a anunţat că a fost prinsă, în bugetul din acest an, suma necesară pentru dublarea burselor elevilor, respectiv încă 10 milioane de lei pentru crearea unui parc de utilitate publică în zona Prelungirea Ghencea. Primarul a inaugurat Parcul Timişoara de 20.000 mp, la sfârşitul anului trecut, acesta fiind singurul construit de la zero în Bucureşti, în ultimii 30 de ani. De asemenea, trebuie precizat că Sectorul 6 a implementat Programul Şcoală după Şcoală, prin care peste 6.500 de elevi primesc zilnic o masă caldă la şcoală, după ore.

BUGET 2020 Sectorul 6. Pentru noul parc, propus spre amenajare în Prelungirea Ghencea, o măsură intens solicitată de locuitorii din zonă, edilul a cerut anterior Direcției Generale Investiții să suplimenteze bugetul cu 10 milioane de lei pentru a demara procedura de expropriere a 25.000 de mp de teren.

Parcul Timişoara, singurul parc construit de la zero în Bucureşti, în ultimii 30 de ani

La finele anului trecut, edilul Sectorului 6 a inaugurat încă un parc de mari dimensiuni, parcul Timişoara, de aproximativ 20.000 mp, acesta fiind singurul construit de la zero în Bucureşti, în ultimii 30 de ani. 

Parcul din Bd. Timişoara nr. 10 beneficiază de locuri de joacă pentru copii, dotate cu suprafeţe antitraumă, plus un leagăn incluziv, destinat copiilor cu dizabilităţi motorii. La acestea, se adaugă terenuri de sport pentru adulţi şi copii, precum şi aparate de fitness urban.

Sectorul 6 derulează Programul Şcoală după Şcoală de care beneficiază peste 6.500 de elevi

BUGET 2020 Sectorul 6. La inițiativa primarului Gabriel Mutu, Primăria Sectorului 6, prin Administrația Școlilor, susține și în anul școlar 2019 – 2020 Programul „Școală după Școală”, numărul elevilor beneficiari fiind cu 25% mai mare decât la inițierea proiectului. 

„Prin acest program le oferim copiilor atât o masă caldă, la prânz, cât și supraveghere de către personal calificat, într-un mediu familiar și prietenos. Scad, astfel, riscurile de a sta nesupravegheați acasă sau pe stradă, atunci când părinții sunt la serviciu. S-au înscris, în acest an școlar, 6.700 de elevi și toți vor fi beneficiarii acestui amplu program. Susținem, de asemenea, din bugetul local și plata resursei umane, a profesorilor și a coordonatorilor activităților extra-curriculare, implicați în programul Școala după școală”, a spus primarul Gabriel Mutu, în luna octombrie 2019 când a ajutat la distribuirea preparatelor calde pentru şcolari. 

„Şcoală după școală” s-a născut în contextul în care din ce în ce mai multe familii se confruntă cu probleme de organizare a programului copilului după orele de curs. În cadrul programului, copiii au şansa de a socializa, de a desfăşura activităţi menite să le dezvolte abilităţile și creativitatea.

BUGET 2020 Sectorul 6. Proiectul de buget pentru anul curent a fost pus în dezbatere publică încă din 16 ianuarie 2020, acesta putând fi studiat atât la sediul instituției, cât și online – www.primarie6.ro.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button