Bucurie în pandemie. Muzeul Naţional al Ţăranului Român relansează tururile sale virtuale

16 dec. 2020
16 Afișari
Bucurie în pandemie. Muzeul Naţional al Ţăranului Român relansează tururile sale virtuale

Muzeul Naţional al Ţăranului Român, unul dintre primele muzee din România care a făcut trecerea către spaţiul virtual, putând fi vizitat de către oricine şi de oriunde, din faţa unui calculator, a relansat tururile sale virtuale.

Astfel, în septembrie 2010 au lansat turul virtual al expoziţiei permanente a muzeului, iar în 2012 a finalizat turul virtual pentru bisericile din lemn aflate în custodia MNŢR, iar în 2013 a realizat Muzeul virtual al Copilăriei.

După 10 ani, în decembrie 2020, a reînnoit toate aceste proiecte, odată cu perimarea tehnologiei flash şi migrarea către limbajul html5, astfel încât publicul vizitator poate accesa tururile virtuale nu numai de pe desktop, varianta recomandată de vizitare pe internet, ci şi de pe smartphone ori tabletă, anunță instituția într-un comunicat.

Tur virtual al Muzeului Țăranului Român

Expoziţia permanentă a Muzeului beneficiază de un tur virtual deosebit de bogat, fiecare sală fiind reprezentată prin mai multe panorame foarte detaliate, însoţite de explicaţiile bilingve română/engleză ale audioghidului. Vă propunem un tur virtual interactiv, conceput în dialog cu vizitatorul, aşa cum a fost gândită dintru început şi expunerea.

Turul virtual este disponibil online la adresa www.360.muzeultaranuluiroman.ro/.

Turul virtual al bisericilor Muzeului Ţăranului cuprinde panorame ale celor cinci biserici din lemn care se află în custodia Muzeului, clădite în afara incintei: Groşii Noi, Juliţa şi Troaş din judeţul Arad, şi Lunca Moţilor şi Bejan din judeţul Hunedoara. După cum probabil ştiţi, două sunt aduse la Bucureşti şi expuse, cea de la Mintia, în sala Reculegere, pe care o puteţi vedea în turul expoziţiei permanente, şi cea de la Bejani, aflată în curte. Celelalte patru, restaurate, păzite şi îngrijite sunt conservate in situ.

Vă invităm să intraţi şi să le vizitaţi virtual, accesând biserica.muzeultaranuluiroman.ro.

De asemenea, vă îndemnăm să copilăriţi împreună cu familia prin Muzeul virtual al copilăriei: childhoodmuseum360.eu/ro. Exploraţi imaginarul copilăriei de la sat şi de la oraş şi aflaţi despre sărbători, jocuri şi jucării tradiţionale, boală şi vindecare, nume de băieţi şi fete, texte scrise de şi pentru copii, şi câte altele!

Cookies