Potrivit portalului tourism-review.com care citează VerticalNews.com, în unele zone din Bucureşti drumurile nu sunt asfaltate, nu există canalizare sau apă potabilă, oamenii fiind nevoiţi să care apă cu găleţile când vor să se spele.
În plus, o analiză a apei făcută în anul 2007 arată că în toate puţurile nivelul de nitriţi este peste limita admisă. Mai mult, Bucureştiul nu stă deloc bine nici la capitolul poluare, pulberile de praf în suspensie din aer depăşind de mai multe ori pragul normal.
Una dintre soluţiile propuse pentru diminuarea poluării ar fi plantarea de copaci. Observaţiile făcute de ONG-ul Ecopolis, cum că Bucureştiul ar avea numai 16 metri de spaţiu verde pe cap de locuitor în loc de 26 cât prevăd normele Uniunii Europene sunt neactualizate în condiţiile în care Cadastrul Verde realizat de Primăria Capitalei cuprinde peste 23 de metri de spaţiu verde pentru fiecare locuitor.
De asemenea, portalul notează că în urmă cu zece ani, Bucureştiul era pe ultimele locuri în privinţa calităţii vieţii locuitorilor, lista fiind realizată de compania de consultanţă Mercer. În 2009, Bucureştiul a ajuns pe penultimul loc în top înaintea oraşului Sofia, capitala Bulgariei.
Indicele ţine cont de rata criminalităţii, poluare, acces la apă potabilă, canalizare, electricitate şi transport în comun.