Bucureştiul văzut prin camerele foto ale locuitorilor săi: Albumul concursului „Ochiul Magic”

de:
19 dec. 2014
5 Afișari
Bucureştiul văzut prin camerele foto ale locuitorilor săi: Albumul concursului

Primăria Municipiului Bucureşti a lansat vineri  albumul de fotografie „Bucureștiul văzut prin ochii tăi”, realizat de Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic Bucureşti, în urma desfășurării primei ediții a concursului „Ochiul Magic – 2014” care a adunat, la start, un număr de 1715 concurenți din 13 țări.

Juriul, format din 25 de oameni de artă – academicieni, foști miniștri ai culturii, profesori universitari, a ales 403 de lucrări câştigătoare, adunate într-un album de 273 de pagini, împărţite în cinci categorii: Bucureştiul Negustoresc, Bucureştiul Regal, Bucureştiul Rezidenţial, Bucureşti Novecento şi Bucureştiul Modern.

Albumul este disponibil în librăriile Cărtureşti şi Mihai Eminescu, începând din 19 decembrie şi costă 300 de lei.

„Mi-a părut rău că n-am avut mai multe fotografii când eram mic. E un oraş pe care îl iubim şi pe care încercăm să îl facem din ce în ce mai acceptabil. Vă mulţumesc că aţi marşat la provocare. Nu mă aşteptam. Dorim să continuăm”, a declarat primarul general Sorin Oprescu, la lansarea oficială a albumului.

„Este un concept la care am lucrat doi ani de zile, pe ideea că vrem să vedem cum văd locuitorii, cum văd turiştii din Bucureşti, oraşul. Şi atunci am făcut acest concurs, s-au strâns vreo 4000 de poze, am avut o comisie largă de jurizare, 25 de persoane şi a ales primele 400 de fotografii care constituie albumul văzut prin ochii tăi. Am fost absolut încântaţi să vedem ce oraş frumos avem, cât de mult drag există în ochii privitorului înarmat cu o cameră de fotografiat sau un telefon mobil.”, a completat Traian Radu Negrei, directorul Administraţiei Monumentelor şi Patrimoniului Turistic Bucureşti.

Câteva imagini din album găsiţi mai jos, cu menţiunea că nu sunt la calitatea reală, fiind fotografiate imaginile din album:

 

Cookies